Opintotuki toiselle tutkinnolle?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintotuki toiselle tutkinnolle?

Re: Opintotuki toiselle tutkinnolle?

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 23 Tammi 2019, 15:35

Hei Di01!

Se, voitko saada Kelasta opintoihisi opintotukea, riippuu siitä onko sinulla enää opintotukikuukausia jäljellä. Jos opintotukikuukausia ei ole, ei valitettavasti Kelasta ole mahdollista saada mitään etuutta opintojesi loppuajalle tai jatko-opintoihin. Voit tarvittaessa varmistaa jäljellä olevat tukikuukautesi opintotuen puhelinpalvelusta 020 692 209 (ma-pe 9-16).

Ystävällisesti
Marika | Kela opintotuki

Re: Opintotuki toiselle tutkinnolle?

Kirjoittaja Di01 » 22 Tammi 2019, 15:02

Hei,

olen opiskellut kahta kandidaatin tutkintoa aiemmin, toisen olen suorittanut loppuun mutta näissä opinnoissa kuluivat kaikki opintotukikuukaudet. Nyt teen maisterin tutkintoa aikuiskoulutustuella. Koska tukikuukausia on vain 15, ja palkattoman harjoittelun sekä gradun vuoksi opinnot vievät sen 2 kokonaista vuotta, kyselen, voinko saada mitään tukea aikuiskoulutustuen loppumisen jälkeen? Olen myös opintovapaalla työstäni eli en voi ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi niin kauan kuin työsuhde on voimassa.
Mikäli haluaisin joskus tulevaisuudessa vielä tehdä tohtorintutkinnon, onko olemassa mitään tukea, jota voisin hakea?

Re: Opintotuki toiselle tutkinnolle?

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Tammi 2019, 10:50

Hei

Ei valitettavasti ala alusta. Lainsäätäjä on määrännyt, että korkeakouluopintojen opintotukikuukausilla on enimmäismäärä. Tämä kokonaistukiaika on 54 opintotukikuukautta (360 opintopisteen tutkinnossa 57 tukikuukautta).

Olet siis aiemmin käyttänyt luultavasti 31 tai 32 korkeakoulutukikuukautta, joten voisit enää saada uusiin korkeakouluopintoihisi 22 tai 23 opintotukikuukautta. Voit selvittää täsmällisen määrän esimerkiksi puhelinpalvelustamme.

Sinun kannattaa harkita, että aloittaisit uudet opintosi vasta sen jälkeen, kun voit saada aikuiskoulutustukea Työllisyysrahastolta. Voisit siis aloittaa aikuiskoulutustuella ja, kun sen tukiaika loppuu, suorittaisit loput opinnot opintotuella. Katso:
https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuis ... lutustuki/

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki

Opintotuki toiselle tutkinnolle?

Kirjoittaja zuip » 11 Tammi 2019, 11:27

Hei!
Valmistuin AMK:sta pari vuotta sitten ja olen ollut sen jälkeen työelämässä. Nyt olisi ajatuksissa hakea yliopistoon kandi+maisteri tutkintoon (5vuotta) ja vaihtaa alaa kokonaan. Sain AMK-aikana opintotukea ja opintolainaa (3,5vuotta).
Vähentääkö AMK-aika tukikuukausia yliopisto-opiskelusta vai lasketaanko niitä mukaan? Eli onko opintotukea vain vähän jäljellä vai alkaako ns. alusta?

Ylös