Saako täydennyskoulutuksessa opintotukea?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Saako täydennyskoulutuksessa opintotukea?

Re: Saako täydennyskoulutuksessa opintotukea?

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Tammi 2019, 11:28

Hei

Päättelen kirjoituksestasi, että olet suorittamassa 300 opintopisteen laajuista yliopistotutkintoa, jonka tutkintokohtainen enimmäistukiaika on 50 opintotukikuukautta.

Voit huoletta viivästyttää valmistumistasi ja suorittaa sinulle myönnetyllä enimmäistukiajalla muita sinua hyödyttäviä korkeakouluopintoja. Se on mitä todennäköisimmin paras tapa.

Jos suoritat "lisäopinnot" lukuvuoden 2019-2010 aikana ja jos myös valmistut sen aikana, sinun ei tarvitse pohtia opintopistevaatimuksia - kunhan suoritat vähintään 1 opintopisteen tukikuukautta kohti (so. mahdollisen takaisinperinnän raja). Tutkinnon suorittaminen ja opintojen päättäminen riittää muiden rajojen suhteen.

Tämä järjestely ei myöskään vaarana opintolainahyvityksen saamista, jos olet suorittamassa 300 opintopisteen tutkintoa. Hyvityksen saamiseen oikeuttava määräaika on 6 lukuvuotta. Kysymyksessäsi ei tosin ole kaikkia tekijöitä, jotka vaikuttavat hyvityksen saamiseen. Kokeile hyvityksen nettilaskurilla.

Se toinen vaihtoehto on toki mahdollinen sekin, mutta se voisi tarkoittaa 1 kuukauden verran lyhyempää tukiaikaa. Jos korkeakoulututkinnon suorittanut hakee opintotukea uusiin korkeakouluopintoihin, hänen kokonaistukiaikansa on 54 opintotukikuukautta. Siitä vähennetään aiemmin käytetyt korkeakoulutukikuukaudet.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki

Re: Saako täydennyskoulutuksessa opintotukea?

Kirjoittaja jatkoa » 13 Tammi 2019, 18:58

(Jatkoa!)

Niin ja kysyisin vielä miten opintotukiasiat menevät, jos en otakaan tutkintotodistusta keväällä 2019 ulos, vaan lähtisin opiskelemaan kyseistä sivuainetta vielä tähän samaiseen tutkintooni? Tarkoittaisiko se sitä, että saisin jäljellä olevien tukikuukauksien (5 kk?) ajan opintotukea lukuvuonna 2019-2020? Vaikkakin siis opintopisteitä saisin vain sen 25 op koko lukuvuodelta. En tiedä onko sillä merkitystä, mutta 2019 kevätlukukauden aikana saan n. 55 op ja koko opintojeni aikana olen suorittanut kevääseen 2019 mennessä n.335 op.

Eli millaiset mahdollisuudet minulla on näissä kummassakin tilanteessa opintotukeen entä opiskelijan etuuksiin?
Kannattaako minun siis jatkaa opiskelijana vai otanko keväällä paperit ulos ja haen täydentämään tutkintoani?

Saako täydennyskoulutuksessa opintotukea?

Kirjoittaja 1opiskelija1 » 11 Tammi 2019, 20:55

Hei!
Valmistun yliopistosta keväällä 2019 ja opintoni ovat edenneet ajallaan. Laskelmieni mukaan, minulla jää 5 opintotukikuukautta käyttämättä. Aloitin syyskuussa 2014 opintoni, enkä ole nostanut tukea kesäkuukausilta.

Minua kiinnostaisi opiskella vielä yksi sivuaine (25 op), ja yliopistossani on mahdollista kahden vuoden ajan valmistumisen jälkeen täydentää koulutusta ilmaiseksi. Mietin, että onko tällaiseen tutkintoa täydentävään koulutukseen mahdollista saada opintotukea? Ja jos on, niin minkä verran?

Löysin sivuiltanne seuraavia tietoja, mutta silti asiat jäivät hieman epäselviksi.
- Voit saada opintotukea myös erillisen arvosanan tai yksittäisen opintokokonaisuuden suorittamiseen, jos olet jo suorittanut korkeakoulututkinnon ja opinnot lisäävät ammatillista kelpoisuuttasi tai saat niillä virkakelpoisuuden.
- Jos olet suorittanut korkeakoulututkinnon ja jatkat sen jälkeen korkeakouluopintoja, opintosuoritukset ja tukikuukaudet huomioidaan korkeakoulututkinnon suorittamiskuukauden jälkeiseltä ajalta.

Jos opiskelet korkeakoulussa, sinun pitää suorittaa
- tukikuukautta kohti keskimäärin vähintään 5 opintopistettä ja jokaisen lukuvuoden aikana vähintään 20 opintopistettä (vähimmäissuoritusvaatimus).
- Jos et ole suorittanut tukikuukautta kohti vähintään 5 opintopistettä edeltävänä lukuvuotena, voit saada edelleen tukea, jos olet koko opiskeluaikana suorittanut opintoja vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohti. Sinun on kuitenkin pitänyt suorittaa edeltävänä lukuvuotena vähintään 20 opintopistettä.

Kiitos vastauksista jo etukäteen!

Ylös