Opintotukea uuteen maisteritutkintoon

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintotukea uuteen maisteritutkintoon

Re: Opintotukea uuteen maisteritutkintoon

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 29 Maalis 2019, 14:59

Hei Maisteri85!

Voit saada enintään 54 opintotukikuukautta kaikkiin korkeakouluopintoihin kun aloitat uudet opinnot tässä vaiheessa (1.8.2017 ja sen jälkeen). Poikkeuksena tähän on Eveliinan kertoma tilanne. Aikaisemmin aloitetuista uusista korkeakouluopinnoista on voinut saada oikeuden 64 tai 70 tukikuukauteen.

Jos haluat selvittää opintotukikuukausien tilannetta omalla kohdallasi, voit laittaa asiointipalvelussa viestin niin asia katsotaan tarkemmin.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki

Re: Opintotukea uuteen maisteritutkintoon

Kirjoittaja Maisteri85 » 28 Maalis 2019, 21:30

Hei! Entäs tämä, lukee Kelan sivuilla:

"Pääset 54, 64 tai 70 tukikuukauden piiriin seuraavissa tilanteissa:
Olet aiemmin suorittanut ammattikorkeakoulututkinnon tai ylemmän korkeakoulututkinnon. Sinut on otettu suorittamaan pelkästään erillistä ylempää korkeakoulututkintoa esimerkiksi maisteriohjelmassa.
Pelkän ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamiseen myönnettävä tukiaika on kuitenkin enintään sen laajuuden mukainen enimmäistukiaika."

Olen suorittanut ylemmän kk-tutkinnon ja käyttänyt 55 tukikuukautta opintoihin, jotka aloitin ennen 2014. Eli jos hakisin ja pääsisin uuteen maisteriohjelmaan, saisin 28 tukikuukautta käyttööni? Mutta jos hakisin ja pääsisin suorittamaan uutta kandi- ja maisterintutkintoa en saisi tukikuukausia käyttööni ollenkaan? Vai voisinko saada tukikuukausia käyttöön uuden kanditutkinnon suorittamisen jälkeen maisterin tutkintoa varten?

TE-palveluista sanottiin, että uuteen kandi- ja maisterintutkintoon ei todennäköisesti saa tukea sieltä suunnasta.

Re: Opintotukea uuteen maisteritutkintoon

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 15 Maalis 2019, 14:19

Hei Susunnn!

Ilmeisesti et ole vielä aloittanut uusia opintoja. Tällöin sinun ei ole enää mahdollista saada opintotukea, koska olet jo käyttänyt tukikuukausia enemmän mitä tällä hetkellä tukikuukausien enimmäismäärä on. Poikkeuksena olisi 360 opintopisteen laajuiset lääketieteen tai eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinnot, joihin on mahdollista saada muutama tukikuukausi vielä.

Mikäli olet työttömänä työnhakijana ja TE-palvelut antavat lausunnon omaehtoisia opintoja varten, työttömyysetuutta voi saada Kelasta.

Muita opiskeluun tarkoitettuja tukia ei Kelasta ole saatavissa.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Opintotukea uuteen maisteritutkintoon

Kirjoittaja Susunnn » 15 Maalis 2019, 08:46

Hei,

Voinko saada kelalta opintotukea uuteen maisteritutkintoon, vaikka olen käyttänyt aiemmin (alempi+ylempi korkeakoulututkinto) yhteensä 55 tukikuukautta?

Jos en voi, voinko saada muuta tukea opiskeluuni kelalta?

Ylös