Maisterivaiheen opintotuen hakeminen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Maisterivaiheen opintotuen hakeminen

Re: Maisterivaiheen opintotuen hakeminen

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Tammi 2021, 14:47

Hei Pihallakujalla!

Voit hakea tukiajan pidennystä ja jos haluat saada sitä maaliskuulle, niin silloin hakemuksen tulee olla Kelassa viimeistään maaliskuun aikana. Voit kuitenkin laittaa hakemuksen tulemaan jo vaikka heti nyt.

Maisterivaiheen tutkintoon on mahdollista saada opintotukea vasta siinä vaiheessa, kun olet saanut kandin paperit ulos.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki

Re: Maisterivaiheen opintotuen hakeminen

Kirjoittaja orkkuuus » 21 Tammi 2021, 22:22

Ole ripeä ... tämä tarkoittaa juuri sitä mitä se on "viimeisten enimmäistukikuukausien aikana"
jos et hae et voi saada.

Re: Maisterivaiheen opintotuen hakeminen

Kirjoittaja Pihallajakujalla » 21 Tammi 2021, 20:40

Hei!

Minulla on opinto-oikeus kandin ja maisterin opintoihin.

Kandivaiheen viimeinen tukikuukauteni on helmikuu. Saan kandin tutkintotodistuksen maaliskuun tai huhtikuun aikana. Aloitan kuitenkin maisterikurssit jo maaliskuussa. Käytännössä tuolloin kaikki kandiopintoihin liittyvät opinnot on suoritettu, mutta tutkielman hyväksymiseen ja sen jälkeen tutkintotodistuksen saamiseen menee jokin tovi.

Voiko tällöin saada maisterivaiheen opintotukea jo maaliskuussa kun nuo maisteriopinnot alkavat, vaikka kandin paperit eivät ole tuolloin vielä virallisesti valmiit?
Jos ei voi, haenko silloin opintotukiajan pidennystä? Opintojen pitenemiseen tällä kuukaudella tai parilla liittyy osaltaan (diagnosoitu) keskivaikea masennus ja osaltaan pandemian vaikutus erääseen pakollisen kurssin aikatauluun/suoritusmahdollisuuteen.

Re: Maisterivaiheen opintotuen hakeminen

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 07 Tammi 2021, 09:51

Hei VOM!

Kun olet suorittanut yhden korkeakoulututkinnon, voit sen jälkeen saada käyttöösi lisätukikuukausia. Aiemmin käyttämäsi korkeakoulutukikuukaudet vähennetään 54:stä (uudet opinnot aloitettu 1.8.2017 tai sen jälkeen). Jäljellä olevat kuukaudet ovat siis käytettävissä uuteen tutkintoon, kuitenkin enintään kyseisen tutkinnon laajuuden mukaisesta enimmäistukiajasta.

Tarkemmin käytettävissä olevat tukikuukaudet tarkistetaan sinulle opintotuen hakemuksella. Aiheesta voi lukea osoitteessa:
www.kela.fi/opintotukiaika-useita-korkeakouluopintoja

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki

Re: Maisterivaiheen opintotuen hakeminen

Kirjoittaja VOM » 05 Tammi 2021, 14:37

Hei

Olen vasta valmistunut nelivuotisesta(240op) AMK-koulutuksesta. Aiempien opintojen vuoksi Minulta loppuivat käytettävissä olevat tukikuukaudet jo vuotta ennen valmistumista.

Miten tilanteessani määräytyvät mahdolliset yliopistossa suoritettavan maisterintutkinnon(120op) käytettävissä olevat opintotukikuukaudet?

Re: Maisterivaiheen opintotuen hakeminen

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 13 Heinä 2020, 08:58

Hei Hannem!

Voit saada opintotukea maisterin opintoihin, vaikka et ole hakenut opintotukea kandidaatinopintoihin.

Hakemuksen voit tehdä esimerkiksi Kelan asiointipalvelussa (www.kela.fi/asiointi). Tee uusi hakemus kohdassa Hakemukset ja ilmoitukset - Opintotuki - Opintotukihakemus: En saa vielä opintotukea näihin opintoihin.

Voit hakea tuen jo ennen kandidaatin tutkinnon suorittamista. Tällöin sinulle myönnetään ensin opintotuki alemman tutkinnon suorittamiseksi. Opintotuki tarkistetaan ylemmän tutkinnon suorittamiseen sen jälkeen, kun Kela saa korkeakoulustasi tiedon, että olet suorittanut alemman tutkinnon.

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki

Re: Maisterivaiheen opintotuen hakeminen

Kirjoittaja Hannem » 10 Heinä 2020, 19:51

Hei!

Olen saanut opiskeluoikeuden sekä kandidaatin että maisterin tutkintoon. Valmistun kandidaatiksi tässä varmaan elokuussa. En ole hakenut opintotukea kyseisiin opintoihin aikaisemmin. Haluaisinkin hakea nyt lokakuusta alkaen opintotukea (jolloin olen aloittanut jo maisterivaiheen opinnot). Minulla pitäisi olla vielä 14 kuukautta opintotukiaikaa jäljellä (kysyin tämän jo aiemmin Kelan asiakaspalvelusta). Olen suorittanut aikaisemmin ammattikorkeakoulututkinnon, johon nostin Kelan opintotukea. Onko minun mahdollista saada opintotuki normaalisti, vaikken ole tukea hakenut kandivaiheen opintoihin ollenkaan ja miten haen tukea? Täytyykö minulla olla kandidaatinpaperit saatuna, ennen kuin voin hakea tukea?

Re: Maisterivaiheen opintotuen hakeminen

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 09 Joulu 2019, 12:35

Hei Heidiokk!

Jos tiedät, että tulet valmistumaan kandidaatiksi tammikuun aikana, voit tehdä myös opintotukihakemuksen tammikuussa. Vaikka heti tammikuun alussa. Hakemuksen lisätiedoissa voit kertoa oman arviosi valmistumispäivästä.

Jos valmistut tammikuussa, opintotuki ylempään tutkintoon voidaan myöntää 1.2. lukien. Ehdit siis tehdä opintotukihakemuksen myös helmikuussa, koska opintotuki voidaan myöntää aikaisintaan sen kuukauden alusta lukien, jona hakemus on saapunut Kelaan. Jos kuitenkin teet hakemuksen vasta helmikuussa, opintotukea ei tokikaan ehditä maksaa helmikuun alussa.

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki

Re: Maisterivaiheen opintotuen hakeminen

Kirjoittaja Heidiokk » 05 Joulu 2019, 10:59

Hei! Olen ollut perustoimeentulotuella nyt kandin roikkumisesta johtuen noin vuoden ja palautan valmiin kandini 10.12.2019. Minulta puuttuu myös tutkinnosta muutama opintopiste, jotka suoritan joulukuun aikana. Joululomien takia vastuuopettajani epäilee vahvasti minun kykenevän virallisesti valmistumaan joulukuun aikana. Koska esimerkiksi oppiaineen toimisto siirtyy joululomalle jo ensi viikolla, enkä sen takia pysty hakemaan kaikkia tarvittavia loppumerkintöjä. Kysymykseni onkin siis, milloin minun kannattaa laittaa opintotukihakemukseni vireille? Haluaisin siirtyä opintotuelle mahdollisimman pian, mutta näyttää siltä, että voisin saada sitä aikaisintaan helmikuusta lähtien. Haenko opintotukea siis vasta silloin kun olen virallisesti valmistunut vai milloin se olisi järkevintä?

Re: Maisterivaiheen opintotuen hakeminen

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 29 Marras 2019, 11:00

Hei!

Kyllä vain, maisteri opintoihinkin voita saada opintotuen normaalisti, kuten kandivaiheessakin.

Terveisin
Riikka | Kela opintotuki

Ylös