Korkeakoulu opiskelun aikainen sijainninvaihdos

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Korkeakoulu opiskelun aikainen sijainninvaihdos

Re: Korkeakoulu opiskelun aikainen sijainninvaihdos

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Touko 2019, 08:49

Hei

Opintorahan ja opintolainan suhteen sillä ei ole merkitystä, missä korkeakouluopiskelija asuu. Opintotukea kiinnostaa oikeastaan vain se, asuuko opiskelija vanhempansa luon vai muualla. Toki muutkin asiat vaikuttavat, kuten esimerkiksi opintosuoritukset, mutta nyt on siis kyse vain asuinpaikasta.

Et voi saada opintotuen asumislisää ulkomailla asumiseesi, jos ja kun ulkomailla asuminen ei johdu opinnoistasi. Yleistä asumistukea ei voida myöntää ulkomaan asumisen asumismenoihin.

Jos kyse on yhden hengen asumistukiruokakunnasta (Suomen asunnossa), tilapäisen poissaolon raja on 3 kuukautta. Sen ajan verran voidaan asumistukea maksaa edellyttäen, että tuensaaja edelleen itse maksaa asumismenonsa (ei siis esim. alivuokralaista). Asumistuki lakkautetaan 4. kuukauden alusta lukien. Tilapäisestä poissaolosta on ilmoitettava Kelalle. Lisätietoja:
https://www.kela.fi/ruokakunta

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki

Korkeakoulu opiskelun aikainen sijainninvaihdos

Kirjoittaja Uusikysymys » 19 Touko 2019, 11:26

Hei!

Heräsi kysymyksiä

Suomen oppilaitoksessa päätoimisesti opiskeleva suomalainen korkeakouluopiskelija (tavoitteena tutkinto) saa joitakin tukia (+ mahdollisuus opintolainaan)

Miten käy, jos opiskelija haluaisi lähteä opintojen aikana ulkomaille tilapäisesti suorittaen ulkomailla oleskelunsa aikana normaaliin tapaan aikataulussa opintojen kursseja tietokoneella
(Sijainnin vaihto olisi mahdollista etä- ja verkko-opiskelujaksoilla + nettitentit. Oppikirjoja voi lukea missä vain.)

Onko mahdollinen yhtälö?

Vaikuttaisiko tilapäinen ulkomailla oleskelu tukiin, kuten asumisen tai opiskelun tuet?

Jos opiskelija asuu Suomessa vuokra-asunnossa eikä ota alivuokralaista, onko hänellä oikeutta asumisentukeen ulkomailla oleskelun ajalta vai maksaako hän tällöin omasta pussistaan koko vuokran?

Mikä aikaraja lasketaan tilapäiseksi oleskeluksi ulkomailla?
(Jos kyseessä ei ole oppilaitoksen loma-ajat, ulkomailla asuminen, ulkomaille muutto, työskentely tai opiskelu ulkomailla tai ulkom.oppilaitoksessa, vaan sijainninvaihdos etä- ja verkko-opiskelujakson eli korkeakouluopiskelun aikana?)

Ylös