Opintotuen hakeminen kesäopintoja varten

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintotuen hakeminen kesäopintoja varten

Re: Opintotuen hakeminen kesäopintoja varten

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 23 Touko 2019, 09:36

Hei Lilja966!

Opiskelija voi hakea kesäopintotukea maisterivaiheen opintoihin kesäkuusta alkaen, kun on suorittanut kanditutkinnon toukokuussa ja suorittaa maisteriopintoja kesän aikana.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki

Re: Opintotuen hakeminen kesäopintoja varten

Kirjoittaja Lilja966 » 21 Touko 2019, 15:27

Jos on käyttänyt jo alemman korkeakoulututkinnon tuet ja valmistunut kandiksi toukokuussa, voiko kesäkuussa jo nostaa kesätukena ylemmän tutkinnon tukia?

Re: Opintotuen hakeminen kesäopintoja varten

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 25 Huhti 2019, 10:53

Hei Luna1992!

Voit hakea kesälle opintotukea, mikäli sinulla on vielä jäljellä alemman tutkinnon suorittamiseen tarkoitettuja tukikuukausia.

Niin kuin Niina jo aiemmin vastasi, niin maisteriopintoihin voit sen sijaan saada tukikuukausia vasta siinä vaiheessa, kun olet virallisesti suorittanut kandin tutkinnon.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki

Re: Opintotuen hakeminen kesäopintoja varten

Kirjoittaja Luna1992 » 24 Huhti 2019, 16:07

Hei, ymmärsinkö siis oikein etten voi saada tulevana kesänä minkäänlaista kesäopintotukea, vaikka olen käyttänyt alemman korkeakoulututkintoon tarkoitetuista 32 tukikuukaudesta 31 tukikuukautta, eli yksi tukikuukausi olisi vielä jäljellä maksimitukikuukausimäärästä?

Re: Opintotuen hakeminen kesäopintoja varten

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 24 Huhti 2019, 14:31

Hei Luna1992!

Sinun ei ole mahdollista saada maisterivaiheen opintotukea ennen kuin olet valmistunut kandiksi. Tuen voi saada aikaisintaan kandiksi valmistumisesta seuraavan kuukauden alusta alkaen. Tähän ei vaikuta se, että teet jo maisterivaiheen opintoja.

Sinun on mahdollista saada yleistä asumistukea, se ei ole sidonnainen opintotukeen. Voit myös tarvittaessa hakea toimeentulotukea, jos sinulla ei ole muuta tuloa mahdollista saada.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki

Opintotuen hakeminen kesäopintoja varten

Kirjoittaja Luna1992 » 23 Huhti 2019, 14:51

Hei! Olen käyttänyt alemman korkeakouluopintoja varten tarkoitetut kaikki opintotuet ja opintolainat ja olen viittä vaille valmis kandidaatti, mutta viimeisen kyseiseen tutkintorakenteeseen kuuluvan opintojakson suorituksen saan suoritettua vasta alkukesästä kun silloin voi suorittaa kyseisen kurssin tentin. Joten vasta tämän jälkeen voin hakea ylemmän korkeakoulututkintoon kuuluvaa opintotukea ja lainaa, mitä en ole siis voinut vielä nostaa. Kysymys kuuluukin, voinko saada jostain rahallista tukea, jotta saan maksettua välttämättömät elämisen kustannukset nyt loppukevään ja kesän osalta, kuten esimerkiksi opiskelija-asunnon vuokra, ruoka yms? Tarkoitukseni on suorittaa kesällä maisteriopintoja ja haluaisin nostaa kesäopintojen vuoksi opintotukea ja opintolainaa. Onko näiden nostaminen siis mahdollista, jos maksimimäärä opintotuesta ja opintolainasta on jo nostettu alemman korkeakoulututkintoon tarkoitetusta opintotuki- ja opintolainamäärästä?

Ylös