Verkkototeutuksella opiskelu Au Pairina ollessa

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Verkkototeutuksella opiskelu Au Pairina ollessa

Re: Verkkototeutuksella opiskelu Au Pairina ollessa

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 19 Elo 2019, 09:43

Hei AuPairUSA!

Jos suoritat tradenomiopintoja suomalaisessa korkeakoulussa, voit saada opintorahan ja lainatakauksen myös ulkomailla asuessasi. Opintotuki maksettaisiin edelleen kotimaan tuen suuruisena. Korotettua ulkomaan opintotukea ei siis myönnetä, koska ulkomailla asuminen ei johdu opinnoistasi.

Opintotuen tulovalvonnassa Kela huomioi tuloinasi ulkomailta saamasi tulot, jos vastaavat tulot olisivat Suomessa saatuina veronalaisia. Verohallinnon verkkosivujen mukaan Suomessa saatuna au pairin taskuraha sekä luontaisedut (majoitus, ruoka, muu ylläpito) ovat veronalaista palkkatuloa, joten ulkomailta saamasi tulot huomioidaan tuloinasi opintotuen tulovalvonnassa. Sinun kannattaa olla yhteydessä verohallintoon ulkomailta saamiesi tulojen arvioimiseksi.

Voit lukea lisää opintotuessa huomioitavista tuloista Kelan verkkosivuilta https://www.kela.fi/omat-tulot-mitka-tulot-huomioidaan

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki

Re: Verkkototeutuksella opiskelu Au Pairina ollessa

Kirjoittaja AuPairUSA » 16 Elo 2019, 15:05

Hei, opinnot ovat päätoimisia ja teen tällä hetkellä osa-aikaista työtä opiskelujen ohessa, saan tällä hetkellä siis täydet opintotuet. Suunnitelmana olisi, jos lähden, jatkaa opintoja samassa tahdissa kuin nyt eli päätoimisena yhä. Tuloni aupairina olisi verovapaata, vaikuttaako se asiaan?

Re: Verkkototeutuksella opiskelu Au Pairina ollessa

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 16 Elo 2019, 13:52

Hei AuPairUSA!

Opintotuen ehtona on, että opinnot ovat päätoimisia. Jos opiskelet sivutoimisesti työn ohessa, ei opintotukea välttämättä saa. Voit kuitenkin tarkistaa vielä omasta oppilaitoksestasi, onko opintolinjasi opintotuella tuettavaa.

Jos saat opintotukea, sinun tulisi ilmoittaa ulkomailla saadut tulosi Kelaan opintotuen muutosilmoituksella. Kela huomioi tuloinasi ulkomailta saamasi tulot, jos vastaavat tulot olisivat Suomessa saatuina veronalaisia.

Yleistä asumistukea on mahdollista saada tilapäisen poissaolon ajalta enintään 3 kk, neljännen kuukauden alusta tuki lakkaisi. Jos ruokakunnassasi on muita henkilöitä ja vain sinä olet poissa, voidaan asumistukea maksaa pidempään.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki

Verkkototeutuksella opiskelu Au Pairina ollessa

Kirjoittaja AuPairUSA » 15 Elo 2019, 23:24

Hei,

Olen harkinnut lähtöä Au Pairiksi USAhan. Opiskelen tällä verkkototeutuksena tradenomiksi. Aupairina minulle maksettaisiin n 600usd/kk. Miten tämä vaikuttaa opiskelijan tukiini, mitä tukia on mahdollista saada kyseiseltä ajalta? Onko opintolaina mahollinen myös? Voinko pitää asuntoni suomessa ja saada siihen edelleen asumistuen vaikka asuisin ulkomailla?

Ylös