Opintolaina ja valmistuminen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintolaina ja valmistuminen

Re: Opintolaina ja valmistuminen

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 10 Syys 2019, 14:58

Hei!

Opintotuki on mahdollista saada vielä tammikuussa, kun valmistumispäivä on tammikuun lopussa.

Terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Re: Opintolaina ja valmistuminen

Kirjoittaja Valmistuvaopiskelijaa » 10 Syys 2019, 14:50

Kiitos vastauksista. Vielä yksi asia mietiytti, eli että vaikka ilmoittaa valmistumisesta tämän vuoden marras- tai joulukuussa, niin saako opintorahan kuitenkin vielä tammikuussa, kerta valmistumispäivä on vasta 31.1.2020?

Re: Opintolaina ja valmistuminen

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 10 Syys 2019, 14:35

Hei Valmistuvaopiskelijaa!

Päätös opintotuen lakkautuksesta tehdään mahdollisimman pian kun tieto valmistumisesta tulee Kelaan. Jos tieto tulee tämän vuoden puolella, on mahdollista että se ehtii vaikuttaa mahdollisuuteesi nostaa opintolainaa.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Re: Opintolaina ja valmistuminen

Kirjoittaja Valmistuvaopiskelijaa » 10 Syys 2019, 13:59

Kiitos vastauksesta. Mietin vielä, että jos ilmoittaa Kelalle valmistuvansa tammikuun lopussa 2020, niin voiko tämän ilmoituksen valmistumisesta tehdä jo hyvissä ajoin, mutta silti opintotuki loppuu vasta tuolloin tammikuussa 2020? Mietin lähinnä, että onko mahdollista, että jos ilmoituksen valmistumisesta tekee reilusti tämän vuoden puolella esim. marraskuussa tai joulukuussa, niin ei kai opintotuki lopu ennenaikaisesti myös tämän vuoden puolella heti kun ilmoituksen on tehynt? Eli lakkauttaako Kela opintotuen vasta sinä kuukautena, kun valmistumispäivä on vai jo ennen tätä?

Re: Opintolaina ja valmistuminen

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 10 Syys 2019, 10:36

Hei Valmistuvaopiskelijaa!

Jos ehdit nostaa kevään opintolainan ennen opintotuen lakkautusta, saat pitää nostamasi opintolainan ja maksat sen aikanaan takaisin pankin kanssa sopimasi aikataulun mukaisesti. Lakkautuksen jälkeen ei voi enää nostaa lainaa.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela opintotuki

Opintolaina ja valmistuminen

Kirjoittaja Valmistuvaopiskelijaa » 10 Syys 2019, 03:46

Terve!

Valmistun näillä näkymin 31.1.2020. Minulla on haettu opintolainaa täksi lukukaudeksi ja se on kahdessa erässä, josta syyslukukauden osan voi nostaa jo nyt ja kevätlukukauden lainan vasta 1.1.2020 lähtien. Tämän syyslukukauden lainan voi ilmeisesti normaalisti nostaa(?), mutta kiinnostaisi, että saako kevätlukukauden lainan nostaa heti tuolloin 1.1.2020 ennen valmistumista, jotta työnhakuajalle saisi rahaa? Onko väliä nostaako opintolainaa vain yhden kuukauden verran vai koko kevään viiden kuukauden verran? Kiinnostaa myös tietää, että jos koululta lähtee Kelalle tieto valmistumisesta jo tämän vuoden puolella esim. marraskuussa tai joulukuussa niin onko sillä vaikutusta vaikka itse valmistumispäivä olisi vasta 31.1.2020?

Ylös