Opintolainahyvitys

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintolainahyvitys

Re: Opintolainahyvitys

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 11 Syys 2019, 08:22

Hei Martta666!

Juurikin näin. Laki määrittelee sen, millä perusteilla opintolainavähennys myönnetään ja siellä on tosiaan näin, että oikeus vähennykseen tutkitaan vain ensimmäisestä suoritetusta tutkinnosta riippumatta siitä, onko silloin nostanut opintolainaa.
www.kela.fi/opintolainavahennys

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki

Re: Opintolainahyvitys

Kirjoittaja Martta666 » 10 Syys 2019, 15:27

Hei,

Eli vaikka en ole hyödyntänyt hyvitystä, en tule sellaista saamaan nykyisessä tutkinnossani? Ei edes silloin vaikka tein aikasemmin alemman korkeakoulututkinnon ja nyt teen yliopistossa maisteria?

Re: Opintolainahyvitys

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 10 Syys 2019, 14:20

Hei Martta666!

Opintolainahyvityksen voi saada vain ensimmäisen suoritetun korkeakoulututkinnon perusteella. Ammattikorkeakoulututkinto on ollut sinun ensimmäinen korkeakoulututkinto, joten opintolainahyvitykseen ei ole toisen tutkinnon perusteella oikeutta.

Mikäli aiemmat opintosi ovat alkaneet tammikuussa 2014, et ole senkään puolesta ollut oikeutettu opintolainahyvitykseen. Ennen 1.8.2014 aloitettujen tutkintojen perusteella on ollut mahdollisuus opintolainavähennykseen. Myös sen on voinut saada vain ensimmäiseksi suoritetun korkeakoulututkinnon perusteella.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Opintolainahyvitys

Kirjoittaja Martta666 » 10 Syys 2019, 12:34

Moi! Sellainen kysymys olisi, eli jos olen suorittanut AMK tutkinnon vuonna 1/2014-6/2017 ja nyt aloitin maisteriopinnot yliopistossa, koskeeko opintolainan hyvitys minua, jos nyt nostan opintolainaa? Jostain kuulin, että menee sen mukaan milloin on tehnyt ensimmäiset opinnot... Kummaa jos näin on.

Ylös