Selvityspyyntö opintojen edistymisestä

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Selvityspyyntö opintojen edistymisestä

Re: Selvityspyyntö opintojen edistymisestä

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Loka 2019, 15:11

Hei!
Ilmoita meille asiointipalvelun kautta viestillä tai vaikkapa soittamalla puhelinpalveluumme (020 692 209), että et voi toimittaa selvitystä ajallaan. Kerro myös arvio, milloin voit sen toimittaa. Jäämme odottamaan lisäselvitystäsi, ennen kuin ratkaisemme asian.
Ystävällisin terveisin Reeta | Kela opintotuki

Selvityspyyntö opintojen edistymisestä

Kirjoittaja Veluuri » 13 Loka 2019, 18:29

Hei

Kysymykseni koskee mahdollisia seuraamuksia, mikäli Kela ei hyväksy opintojen edistymisen seurantaan annettua vastausta.

Suoritan tällä hetkellä ylempää korkeakoulututkintoa, nostan opintotukea ja sain selvityspyynnön koskien opintojen edistymistä viime lukuvuonna. Täytän vähimmäissuoritusvaatimuksen (20 op) mutta tukikuukausikohtainen pistemääräni jäi noin 4,5. Tämä johtuu pääasiassa työn alla olevasta laajasta opintokokonaisuudesta, johon liittyvä kurssi kestää keväästä aina joulukuuhun 2019. Suoritettuani kyseisen kurssin koko opiskeluajan opintopisteeni kattavat hyvin nostamani opintotuet ja sen lisäksi valmistun siinä vaiheessa.

Valitettavasti näyttää kuitenkin siltä, etten välttämättä pysty toimittamaan ajoissa Kelalle tilanteen vaatimaa lomaketta (eli OT 17). Kurssista vastaava henkilö on nimittäin parhaillaan ulkomailla, enkä onnistunut saamaan yhteyttä häneen. Oletan, että vastaukseni selvityspyyntöön hylätään ilman asianmukaista, täytettyä lomaketta. Haluaisinkin varmistaa, että onko ainoa seuraus tässä tilanteessa tulevan opintotukeni lakkauttaminen? Ymmärtääkseni Kela ei sentään peri takaisin aiempia tukia, kun tuloni ovat sallittujen rajojen puitteissa ja jään vain himpun alle tukikuukausikohtaisen suoritusvaatimuksen.

Kiitos!

Ylös