Harjoittelu ulkomailla

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Harjoittelu ulkomailla

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 15 Kesä 2020, 08:04

Hei

Jos olet poissa asunnostasi, johon saat yleistä asumistukea, sinun pitää ilmoittaa Kelalle poissaolosi ja se, että otat asuntoon alivuokralaisen. Tee se asiointipalvelumme viestillä valinnalla Asumisen tuet ja Yleinen asumistuki. Asumistukesi pienenee tai se loppuu kokonaan.

Mitä tarkoittaa, että yrität sisällyttää harjoittelun tutkintoosi? Voit saada ulkomailla suoritettavan työharjoittelun ajalle ulkomaan opintotuet vain, jos harjoittelu sisältyy opintoihisi. Jos kyse on opintoihin sisältyvästä ulkomaan jaksosta, ilmoita se opintotuen muutosilmoituksella. Saat suuremman opintolainan. Jos asut ulkomailla vuokralla, voit myös saada ulkomaan asumislisän. Molemmat myönnetään opintotuen muutosilmoituksen perusteella.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Vieras » 14 Kesä 2020, 14:45

Jos alivuokraat asunnon niin miten valvot ettei alivuokralainen käytä kaikkia huoneita?Koska jos alivuokralainen käyttää kaikkia huoneita niin kyseessä ei ole enää alivuokralaisuus.Eli miten pystyt valvomaan ettei kaikkia huoneita käytetä?

Et voi alivuokrata asuntoa jos et itse asu siinä samaan aikaan.Tämä sanotaan myös laissa.

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Vieras » 14 Kesä 2020, 14:38

Et voi saada asumistukea ulkomaille.Asumistukea myönnetään vain suomessa sijaitsevaan asuntoon.Tämä sanotaan myös kelan sivuilla.

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja annanas » 14 Kesä 2020, 14:31

Moi!

Sain harjoittelupaikan ulkomailta, ja tarkoitus olisi alivuokrata asuntoni harjoittelun ajaksi. Voinko saada asumistukea ulkomaille, vai vaikuttaako alivuokraus jotenkin asiaan? Harjoitteluni kesto on 4kk.
Yritän myös sisällyttää harjoittelun tutkintooni, mutta jos se ei jostain syystä onnistu, onko minun kuitenkin mahdollista saada yleistä asumistukea/muuta tukea harjoittelun aikana?

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 27 Touko 2020, 10:46

Hei Harjoittelija20!

Olet ymmärtänyt asian ihan oikein. Asumislisä on yksi osa opintotukea ja jos tukikuukautesi ovat loppuneet, et voi saada asumislisää ulkomaille. Yleistä asumistukea voidaan maksaa vain Suomessa sijaitsevan asunnon asumismenoihin.

Ystävällisesti
Maarit | Kela opintotuki

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Harjoittelija20 » 26 Touko 2020, 00:37

Hei,
Olen lähdössä ulkomaille harjoitteluun viideksi kuukaudeksi, ja tulen asumaan kohdemaassa vuokralla. Onko niin, että koska minulla ei tässä vaiheessa opintojani ole enää opintotukikuukausia jäljellä, en voi saada Kelalta minkäänlaista tukea asumiskustannuksiini ulkomailla? Olen olettanut asian olevan näin, koska opiskelijoille ulkomaan asumiskustannuksiin maksettava tuki on käsittääkseni opintotuen asumislisää.

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 16 Loka 2019, 14:36

Hei opiskelija1617!

Asunnoksi voidaan hyväksyä lähinnä väliaikaisjärjestelynä myös esim. hotellihuone tai lomamökki, jos siitä on tehty vuokrasopimus tai muu vastaava sopimus (esim. majoitussopimus) ja vuokra on määrätty kuukausivuokrana. Myös päiväkohtainen tai viikkokohtainen vuokrasopimus voidaan hyväksyä väliaikaisjärjestelynä, jos asumista tulee vähintään 18 päivää kuukaudessa. Asumislisä voidaan myöntää väliaikaiseen asuntoon vain muutamaksi kuukaudeksi, enintään lukukaudeksi.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Vieras » 16 Loka 2019, 11:22

Juurihan yksi kysyi samaa ja kelan vastaus on ei voi saada.

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja opiskelija1617 » 16 Loka 2019, 10:43

Hei.

Suunnitelmissa olisi lähteä ensi vuoden alussa kahdeksi kuukaudeksi opintoihin liittyvään harjoitteluun ulkomaille. Tarkoitus olisi löytää yksi asunto koko harjoittelun ajaksi ja mietinkin, millaista asuntoa ensisijaisesti kannattaisi etsiä tukien kannalta. Kyseiseltä alueelta tuntuu löytyvän helposti eri vaihtoehtoja airbnb:n kautta, mutta vähän on jäänyt epäselväksi lasketaanko niitä vuokra-asunnnoiksi. Eli jos haluaisi olla oikeutettu opintotuen asumislisään, käykö airbnb asumismuodoksi, jos saman asunnon vuokraa useammaksi kuukaudeksi vai pitääkö asunnon olla nimenomaan joltain yleisiltä vuokramarkkinoilta?

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 07 Elo 2019, 13:18

Hei Hankalaa!

Ulkomaan opintotuki myönnetään harjoittelun keston eli alkamis- ja päättymispäivän perusteella. Voit saada harjoittelun ajalta opintorahaa ja lainatakausta, sekä opintotuen asumislisää, jos asut ulkomailla vuokra-asunnossa. Ulkomaan opintotukea myönnettäessä ei siis tutkita harjoittelusta saatavien opintopisteiden määrää. Todistusta harjoittelun laajuudesta ei tarvitse toimittaa hakemuksen liitteeksi.

Opintojen edistymistä tutkitaan lukuvuosittain ja edistymisen seurannassa huomioidaan kaikki lukuvuoden aikana tekemäsi opintosuoritukset.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Ylös