Harjoittelu ulkomailla

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Harjoittelu ulkomailla

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 16 Marras 2020, 09:19

Hei

Jos kyse on opintotukeen oikeuttaviin opintoihin liittyvästä työharjoittelusta ulkomailla, ilmoita ulkomaan opiskelujaksosi Kelalle opintotuen muutosilmoituksella > Ilmoitan muusta muutoksesta tai haen lisätukea > Suoritettaviin opintoihin liittyvä opiskelujakso ulkomailla. Kun asut ulkomaan opiskelujaksosi aikana ulkomailla vuokralla, voit saada opintotuen asumislisää 210 e/kk. Lisäksi saat suuremman opintolainan. Hae lisälainaa pankiltasi, kun olet saanut opintotukipäätöksen ulkomaan jaksostasi.

Jos saat yleistä asumistukea kotimaan asuntoosi, sen maksaminen jatkuu normaalisti, koska poissaolosi on näin lyhytkestoinen. Tämä edellyttää luonnollisesti sitä, että maksat edelleen itse vuokrasi, eli et ota asuntoosi alivuokralaista. Jos näin on, sinun ei tarvitse ilmoittaa poissaoloasi asumistukeen.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Vieras » 15 Marras 2020, 19:50

Voit saada suomessa olevaan asuntoon asumistuen harjoittelun ajan jos sinulla on asumismenoja suomen asunnosta.Jos opiskelet ulkomailla niin voit saada asumislisää,mutta jos et opiskele, niin et voi silloin saada asumislisää ulkomaan asuntoon.

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Kiire » 15 Marras 2020, 19:01

Olen lähdössä espanjaan sh harjoitteluun 1,5 kuukaudeksi. Asuntoni suomessa on 650€/kk ja alivuokralais asuntoni espanjassa 500€. Onko minun mahdollista saada mitä tukia tuohon harjoitteluun? Jokin 200€ tuki olisi ilmeisesti kuulemma tulossa, onko muuta? Jolla voisin kattaa asumistani harjoittelun aikana?

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 15 Kesä 2020, 08:04

Hei

Jos olet poissa asunnostasi, johon saat yleistä asumistukea, sinun pitää ilmoittaa Kelalle poissaolosi ja se, että otat asuntoon alivuokralaisen. Tee se asiointipalvelumme viestillä valinnalla Asumisen tuet ja Yleinen asumistuki. Asumistukesi pienenee tai se loppuu kokonaan.

Mitä tarkoittaa, että yrität sisällyttää harjoittelun tutkintoosi? Voit saada ulkomailla suoritettavan työharjoittelun ajalle ulkomaan opintotuet vain, jos harjoittelu sisältyy opintoihisi. Jos kyse on opintoihin sisältyvästä ulkomaan jaksosta, ilmoita se opintotuen muutosilmoituksella. Saat suuremman opintolainan. Jos asut ulkomailla vuokralla, voit myös saada ulkomaan asumislisän. Molemmat myönnetään opintotuen muutosilmoituksen perusteella.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Vieras » 14 Kesä 2020, 14:45

Jos alivuokraat asunnon niin miten valvot ettei alivuokralainen käytä kaikkia huoneita?Koska jos alivuokralainen käyttää kaikkia huoneita niin kyseessä ei ole enää alivuokralaisuus.Eli miten pystyt valvomaan ettei kaikkia huoneita käytetä?

Et voi alivuokrata asuntoa jos et itse asu siinä samaan aikaan.Tämä sanotaan myös laissa.

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Vieras » 14 Kesä 2020, 14:38

Et voi saada asumistukea ulkomaille.Asumistukea myönnetään vain suomessa sijaitsevaan asuntoon.Tämä sanotaan myös kelan sivuilla.

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja annanas » 14 Kesä 2020, 14:31

Moi!

Sain harjoittelupaikan ulkomailta, ja tarkoitus olisi alivuokrata asuntoni harjoittelun ajaksi. Voinko saada asumistukea ulkomaille, vai vaikuttaako alivuokraus jotenkin asiaan? Harjoitteluni kesto on 4kk.
Yritän myös sisällyttää harjoittelun tutkintooni, mutta jos se ei jostain syystä onnistu, onko minun kuitenkin mahdollista saada yleistä asumistukea/muuta tukea harjoittelun aikana?

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 27 Touko 2020, 10:46

Hei Harjoittelija20!

Olet ymmärtänyt asian ihan oikein. Asumislisä on yksi osa opintotukea ja jos tukikuukautesi ovat loppuneet, et voi saada asumislisää ulkomaille. Yleistä asumistukea voidaan maksaa vain Suomessa sijaitsevan asunnon asumismenoihin.

Ystävällisesti
Maarit | Kela opintotuki

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Harjoittelija20 » 26 Touko 2020, 00:37

Hei,
Olen lähdössä ulkomaille harjoitteluun viideksi kuukaudeksi, ja tulen asumaan kohdemaassa vuokralla. Onko niin, että koska minulla ei tässä vaiheessa opintojani ole enää opintotukikuukausia jäljellä, en voi saada Kelalta minkäänlaista tukea asumiskustannuksiini ulkomailla? Olen olettanut asian olevan näin, koska opiskelijoille ulkomaan asumiskustannuksiin maksettava tuki on käsittääkseni opintotuen asumislisää.

Re: Harjoittelu ulkomailla

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 16 Loka 2019, 14:36

Hei opiskelija1617!

Asunnoksi voidaan hyväksyä lähinnä väliaikaisjärjestelynä myös esim. hotellihuone tai lomamökki, jos siitä on tehty vuokrasopimus tai muu vastaava sopimus (esim. majoitussopimus) ja vuokra on määrätty kuukausivuokrana. Myös päiväkohtainen tai viikkokohtainen vuokrasopimus voidaan hyväksyä väliaikaisjärjestelynä, jos asumista tulee vähintään 18 päivää kuukaudessa. Asumislisä voidaan myöntää väliaikaiseen asuntoon vain muutamaksi kuukaudeksi, enintään lukukaudeksi.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki

Ylös