Maisterivaiheen opintotukikuukausien käyttö

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Maisterivaiheen opintotukikuukausien käyttö

Re: Maisterivaiheen opintotukikuukausien käyttö

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 13 Marras 2019, 08:55

Hei Kysyja953!

Niin kuin Else jo aiemmin mainitsi, niin opintotuki voidaan myöntää ylemmän tutkinnon suorittamiseen aikaisintaan alemman korkeakoulututkinnon suorittamiskuukautta seuraavan kuukauden alusta lukien. Alemman tutkinnon suorittamisajankohta tarkastellaan tutkinnon tarkan suorituspäivän mukaan. Jos virallinen suorituspäivä on 31.12.2019, voi opintotukea hakea ylempään tutkintoon tammikuusta 2020 alkaen.

Neuvoisin toimittamaan opintotukea varten hakemuksen, kun valmistumispäiväsi on tiedossa. Hakemuksella voidaan tarkemmin selvittää se, mistä alkaen opintotukea on mahdollista saada.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki

Re: Maisterivaiheen opintotukikuukausien käyttö

Kirjoittaja Kysyja953 » 12 Marras 2019, 11:33

Jos todistukseen kirjattu virallinen valmistumispäivä on esim. 31.12., mutta tutkinto hyväksytään vasta tammikuussa, voiko maisterivaiheen opintotukikuukausia käyttää jo tammikuusta alkaen (takautuvasti haettuna)?

Re: Maisterivaiheen opintotukikuukausien käyttö

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 11 Marras 2019, 12:44

Hei Kysyja953!

Maisterivaiheen tukikuukausia voidaan myöntää vasta sen jälkeen, kun kandidaatin tutkinto on suoritettu. Maisterin tutkinnon tukikuukausia voidaan myöntää kandidaatin tutkinnon suorittamiskuukautta seuraavan kuukauden alusta lukien. Jos siis esimerkiksi suoritat kandidaatin tutkinnon maaliskuussa 2020, maisterin tutkinnon tukikuukausia voidaan myöntää huhtikuun 2020 alusta lukien. Sinun tulee hakea opintotukea maisterivaiheeseen opintotukihakemuksella.

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki

Maisterivaiheen opintotukikuukausien käyttö

Kirjoittaja Kysyja953 » 11 Marras 2019, 09:49

Teen kandidaatintyöni ja suoritan kandivaiheen viimeiset kurssini tänä syksynä. Suoritusmerkinnät saan kuitenkin vasta kevään puolella. Tarkoitukseni on alkaa suorittaa maisteritason kursseja jo keväällä, vaikka maisterivaihe alkaakin virallisesti vasta tulevana syksynä. Voinko nostaa maisterivaiheen opintotukia jo keväällä, jos kandivaiheen opintotukikuukaudet on jo käytetty?

Ylös