Opinnot ja työnteko

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opinnot ja työnteko

Re: Opinnot ja työnteko

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 01 Heinä 2020, 11:13

Hei Iida_96!

Jos nostat opintotukea tänä vuonna, sinulle tulee tälle vuodelle henkilökohtainen vuosituloraja. Vuosituloraja määräytyy sen perusteella, kuinka monelta kuukaudelta nostat opintotukea: esim. jos nostat opintotukea 5 kuukaudelta, vuositulorajasi on 18 026 e ja tähän huomioidaan myös alkuvuoden tulot. Jos olet aloittava opiskelija (et ole opiskellut alkuvuonna) ja koko kalenterivuoden tulosi ylittävät vuositulorajan, sinulla voi olla tuloja opiskeluaikana 696 euroa/ tukikuukausi ja 2078 e/ tueton kuukausi. Jos opiskeluaikana saamasi tulot pysyvät näiden rajojen sisällä, ennen opintojen aloittamiskuukautta saamasi tulot voivat olla miten suuret tahansa. Voit kuitenkin joutua selvittämään tulojasi ja niiden saantiajankohtaa myöhemmin, kun Kela tekee tulovalvonnan tälle vuodelle. Säilytä siis palkkakuittisi siltä varalta.

Täältä löydät tulorajataulukon ja täältä voit lukea lisää siitä, miten opintojen aloittamisvuoden tulot huomioidaan.

Jos saat yleistä asumistukea, se tulee tarkistaa jos ruokakunnan tulot nousevat 400 e/kk tai laskevat 200 e/kk edellisen päätöksen tuloihin verrattuna.

Ystävällisin terveisin
Maarit | Kela opintotuki

Opinnot ja työnteko

Kirjoittaja Iida_96 » 30 Kesä 2020, 17:42

Hei,
Sain opintopaikan ja olen ottanut sen vastaan. Tarkoituksena olisi vielä jatkaa opintojen ohella töiden tekoa. Paljon saan tienata kuussa että se ei vaikuta tukiin? Ja vaikuttaako tänä vuonna aiemmin tienaamani tulot tukiin?

Ylös