Uusi tutkinto

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Uusi tutkinto

Re: Uusi tutkinto

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 01 Heinä 2020, 15:31

Hei aadatte!

Oikeus lisäkuukausiin kuulostaisi kertomasi perusteella olevan, mutta se, kuinka monta tukikuukautta voit vielä saada riippuu siitä, montako tukikuukautta olet käyttänyt tuohon 2014 aloittamiisi opintoihin.

Tukikuukausia on yhteensä käytettävänä enintään 54, kun aloitat nyt uudet opinnot. Näistä kuukausista vähennetään aikaisemmin käyttämäsi tukikuukaudet.

Jos siis esimerkiksi käytit suorittamaasi tutkintoon 37 tukikuukautta ja olet aikaisemmin käyttänyt 18 tukikuukautta, niin silloin tukikuukausia ei olisi enää jäljellä uuteen tutkintoon.

Jos taas olet aikaisemmin käyttänyt esimerkiksi 15 tukikuukautta ja toiseen kouluun 32 tukikuukautta, niin silloin olisit käyttänyt 47 tukikuukautta ja näin ollen sinulla olisi jäljellä vielä 7 tukikuukautta.

Tukikuukaudet eivät siis luultavastikaan tule riittämään enää koko opiskeluajalle.
Lisätietoja asiasta löytyy:
www.kela.fi/opintotukiaika-useita-korkeakouluopintoja

Aki | Kela opintotuki

Uusi tutkinto

Kirjoittaja aadatte » 30 Kesä 2020, 18:23

Hei,

aloitin 2014 ammattikorkeakoulussa opinnot, jotka kuitenkin keskeytin. Aloitin uudet ammattikorkeakouluopinnot 2016, ja suoritin tämän tutkinnon loppuun, jolloin käytin myös kaikki opintotukikuukaudet. Nyt olen aloittamassa yliopistossa kandidaatin tutkinnon, ja luin sivuiltanne, että uuteen tutkintoon olisi ehkä mahdollista saada lisätukikuukausia. Onko niitä siis mahdollista saada tässä tilanteessa?

Ylös