Kysymyksiä opintolainasta

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kysymyksiä opintolainasta

Re: Kysymyksiä opintolainasta

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 29 Heinä 2020, 14:42

Hei Linneaav!

Jos kyseessä on ammatillisesta koulutuksesta annetun lain 70 §:n mukainen oppisopimus, niin oppisopimuskoulutus estää opintotuen saamisen.

Opintolainan valtiontakaus on osa opintotukea. Jos opintotukeen ei ole oikeutta, niin ei myöskään pelkkää opintolainan valtiontakausta voida myöntää.

Opintolaina ei ole yleisessä asumistuessa huomioitavaa tuloa.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki

Re: Kysymyksiä opintolainasta

Kirjoittaja Vieras » 28 Heinä 2020, 21:28

Kela ei voi myöntää opintolainan valtiontakausta oppisopimuskoulutuksessa olevalle, koska opintotukilaki estää sen.

Kysymyksiä opintolainasta

Kirjoittaja Linneaav » 28 Heinä 2020, 21:22

Hei, pystynkö saamaan opintolainaa vaikka en hakisi opintotukea? Olen oppisopimuksella ja saan palkkaa joten opintotukea ei tarvitse?
Ja saanko asumistukea jos saan opintolainan?

Re: Kysymyksiä opintolainasta

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 27 Heinä 2020, 11:48

Hei Janskubanskuli!

Voit nostaa syyslukukauden opintolainan kerralla.

Opintolainan takaus myönnetään niille kuukausille, joilta saat opintorahaa. Huomaa, että jos nostat opintolainan vasta sen jälkeen, kun olet perunut syys- ja/tai lokakuun opintotuen, myös lainatakaus kyseisiltä kuukausilta perutaan. Jos olet jo nostanut syksyn lainan ennen kuin perut tai palautat opintotukea, jo nostettu opintolaina ei kuitenkaan peruunnu eikä sitä tarvitse palauttaa.

Opintolainan takaisinmaksu pankille aloitetaan yleensä opintojen päätyttyä. Opintolainaa ei siis tarvitse palauttaa kesken opintojen, vaikka et suorittaisi riittävästi opintopisteitä.

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki

Kysymyksiä opintolainasta

Kirjoittaja Janskubanskuli » 27 Heinä 2020, 10:56

Heippa!
Olen ilmoittautunut läsnäolevaksi korkeakouluun tulevalle lukuvuodelle. Palaan konkreettisesti kouluun kuitenkin syyskuun lopussa/lokakuun alussa kun äitiyslomani on loppunut ja lapset menevät päiväkotiin. Ajattelin perua opintotuen siis syys- ja lokakuulta koska silloin en opinnoissa edisty tarpeeksi. Mutta kysymykseeni kuuluu siis, että miten minun pitää toimia opintolainan kanssa? Yleensä olen aina syksyn lainan nostanut kerralla, että ylimääräisiä kuluja ei tule. Voinko siis nostaa syksyn opintolainan kokonaisuudessaan elokuussa, vaikka edistymistä opinnoissa tulee kunnolla vasta lokuusta eteenpäin? Eihän lainaa tarvitse palauttaa jos edistymistä ei tule tarpeeksi? Vai pitäisikö minun nostaa laina vain kuukausi kerrallaan syys- tai lokuusta alkaen?
Kiitos avusta!!

Ylös