Opintolainan hakeminen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintolainan hakeminen

Re: Opintolainan hakeminen

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 19 Loka 2020, 09:42

Hei

Jos olet hakenut ja saanut opintotuen korkeakouluopintoihin, sinulla on varmastikin jo myönnetty myös opintolainan valtiontakaus. Voit tarkistaa asian opintotukipäätöksestäsi tai asiointipalvelumme opintotukitiedoista.

Jos et ole vielä hakenut opintotukea, sinun on haettava sitä, jotta saisit lainatakauksen. Sitä ei yleensä voi saada ilman opintorahaa.

Kun sinulle on myönnetty opintolainan valtiontakaus, sinun on sovittava opintolainan nostamisesta pankkisi kanssa. Opintotukipäätöksessä on kerrottu, miten paljon voit enintään opintolainaa nostaa ja minä aikana se on tehtävä. Muista opintolainaan liittyvistä asioista (kuten korosta) sovit pankin kanssa.

Aiemmat opintolainasi eivät suoranaisesti vaikuta uuden lainan saamiseen, jos olet niitä hoitanut pankkisi kanssa. Jos ja kun saat uutta opintotukea, pankki saa siitä tiedon Kelasta. Sen perusteella pankki alkaa pääomittamaan vanhojen lainojen korot ja keskeyttää niiden takaisinmaksun.

Jos olet nyt aloittanut ensimmäiset korkeakouluopintosi, voit saada opintolainahyvityksen, jos suoritat korkeakoulututkinnon määräajassa. Opintolainahyvitys tarkoittaa, että Kela voi maksaa osan opintolainastasi valmistumispalkkiona. Tutustu sen sääntöihin nettisivuillamme ja kokeile opintolainahyvityslaskuria:
https://asiointi.kela.fi/ollaskenta_app ... n?&lang=fi

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki

Opintolainan hakeminen

Kirjoittaja Mietiskelija555 » 16 Loka 2020, 16:19

Moi!

Olen joutunut hakemaan ja nostamaan lainaa kahdesti aikaisemmissa opinnoissani, lukiossa ja maksullisessa kansanopistossa.

Nyt opiskelen korkeakoulussa ja mietin, miten opintolainan hakeminen menee? Jos valmistun ajallaan, korvataanko minulle osa lainasta? Miten edelliset opintolainat vaikuttavat nyt?

Kiitos jo etukäteen!

Ylös