Keskeytetyt opinnot ja opintotuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Keskeytetyt opinnot ja opintotuki

Re: Keskeytetyt opinnot ja opintotuki

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 19 Loka 2020, 09:59

Hei

Olet oikeassa, puolison tulot voivat estää yleisen asumistuen ja toimeentulotuen saamisen.

Uusi opintotuki voidaan myöntää uusiin opintoihin, jos sinulla on jäljellä korkeakouluopintojen opintotukikuukausia. Sillä ei ole merkitystä, minkä vuoksi olet aiemmat opintosi keskeyttänyt. Voi tosin olla, että sinulta pyydetään selvitystä siitä, miksi et edistynyt aiemmissa opinnoissasi. Voit kertoa syyt opintotukihakemuksesi lisätiedoissa.

Sinulle myönnetään ensin se määrä opintotukea, joka sinulla on normaalisääntöjen mukaan jäljellä opintotukikuukausista. Kun se aika on loppumassa, voit hakea opintotukiajan pidennystä.
https://www.kela.fi/opintotukiaika-tukiajan-pidennys

Valitettavasti lainsäätäjä on pienentänyt opintotukikuukausien määrää liiankin paljon. Voi siis olla, että et voi saada käyttöösi kaikkia 9 lisätukikuukautta, koska olet uusissa opinnoissasi 54 opintotukikuukauden piirissä. Et valitettavasti voi sen jälkeen saada Kelasta muuta tukea, jos ja kun toimeentulotuen saaminen ei ole mahdollista.

Kannattaisiko sinun selvittää, voisitko suorittaa opintosi kuntoutusrahalla:
https://www.kela.fi/kuntoutusvaihtoehdot
Voit kysyä siitä sairausajan etuuksien Kysy Kelasta -palstalla.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki

Keskeytetyt opinnot ja opintotuki

Kirjoittaja Riittu » 18 Loka 2020, 12:14

Hei!
Aloitin ensimmäiset korkeakouluopintoni 2017. Elämäntilanteeni oli kuitenkin huono, ja sairastuin vaikeaan masennukseen 2018 keväällä. 2019 lopetin nämä opinnot, sillä opintoala ei ollut oikea ja ala henkisesti todella raskas, mikä oli osasyynä uupumiselle ja masentumiselle.

Nyt elämäntilanteeni ja vointini alkaa olla hyvä, ja tarkoituksena olisi keväällä hakeutua opiskelemaan. Vaikea elämäntilanne/sairastaminen on ilmeisesti pätevä syy saada lisää tukikuukausia. Mutta miten, jos tutkinnon on keskeyttänyt näiden ongelmien takia? Asun avoliitossa, ja puolisoni on työelämässä joten toimeentulotukea tai asumistukea en taida saada.

Ylös