Asumistuki, tulot ja takaisinperintä

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Asumistuki, tulot ja takaisinperintä

Re: Asumistuki, tulot ja takaisinperintä

Kirjoittaja Kela | perintä » 26 Syys 2019, 10:48

Hei vempula91,

Siirsin kysymyksesi Kysy työttömyysturvasta -palstalle Asumistuki työttömyysaikana -osioon. Pääset kysymykseesi tästä.

Ystävällisin terveisin
Hilla | Kela perintä

Asumistuki, tulot ja takaisinperintä

Kirjoittaja vempula91 » 26 Syys 2019, 08:11

Asumistukipäätös ollut voimassa 1.1.2019 alkaen. Toukokuun lopussa aloitin kesätyöt, tätä ennen en tammi-toukokuussa töissä ollut vaan olin päätoimisena opiskelijana. Työsuhde päätty elokuussa ja heti tuon työsuhteen jälkeen aloitin vakituisessa työsuhteessa. Tällöin tuli mieleeni myös asumistuen tarkistuksen hakeminen.

Hakemus laitettu 27.8. ja päätös annettu eilen 25.9. Tämän päätöksen mukaan takaisinperintää suoritetaan 1.6.-31.10. väliseltä ajalta. Miten voi olla, että päätös ulottuu myös lokakuulle vaikka päätös tehty kuitenkin näin hyvissä ajoin? Ja toinen kysymys liittyen kesäajan tuloihin. Aiemminkin kesätöissä ollut ja tuolloin sanottu, että lasketaan keskiarvotulot eli laskevat kuitenkin koko vuoden tulot yhteen. Tuolloin siis saisi jonkin verran tienata, kunhan ei vuoden jaksolla ole yli sallitun rajan. Nyt kuitenkin laskettu 1.6. alkaen tulojen muutos eikä suhteutettu koko vuoteen eli 1.1. alkaen. Onko ok vai ei?

Sinällään myönnän että olisi pitänyt tuo tarkistushakemus aiemmin tehdä. Kuitenkin kesäduunien osalta olettamus oli se, etä koko jakso lasketaan tarkastelujaksoon mukaan. Samoin tuo lokakuun ottaminen mukaan, vaikka hakemus ja päätös (joka muuten ei kolmen viikon aikatavoitteessa pysynyt) tulleet ennen lokakuun alkua.

Ylös