Kuinka saan katkaistua perinnän

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kuinka saan katkaistua perinnän

Re: Kuinka saan katkaistua perinnän

Kirjoittaja Kela | perintä » 30 Tammi 2019, 10:06

Hei Brida,

suoraan lapselle tai lähivanhemmalle maksetut elatusavut eivät vähennä Kelan perinnässä olevaa elatusapuvelkaa elatustuen myöntämisen jälkeen. Kela maksaa lapsen lähivanhemmalle elatustukea ja puolestaan perii sinulta maksamattomat sekä jatkossa erääntyvät elatusavut.

Vain lapsen lähivanhempi voi pyytää lakkauttamaan elatustuen Kelan kautta. Jos elatustuki lakkautetaan, saat siitä päätöskirjeen Kelasta. Vasta virallisen lakkautuspäätöksen jälkeen voit maksaa elatusapua suoraan lähivanhemmalle. Jos lähivanhempi ei lakkauta elatustukea, tulee jatkossa elatusavut maksaa Kelan kautta.

Jos et pysty maksamaan elatusapuvelkaasi tilapäisen maksukyvyttömyyden (esim. työttömyys tai työkyvyttömyys) takia, voit hakea maksuvapautusta Kelasta. Lisätietoja maksuvapautuksen hakemisesta löydät tämän linkin kautta http://www.kela.fi/elatusvelvolliselle-maksuvapautus.

Suosittelen ottamaan yhteyttä puhelimitse asiakaspalveluumme 020 634 4940 tai viestillä asiointipalvelun kautta, jotta voimme neuvoa kuinka tilanteessasi tulee toimia.


Ystävällisin terveisin
Karoliina | Kela perintä

Kuinka saan katkaistua perinnän

Kirjoittaja Brida » 29 Tammi 2019, 15:31

Hei, lasteni äiti vei heti paperit kelaan tehtyämme uuden elatusmaksu sopimuksen ja saa nyt elatusapua kelalta ja minua on ohjeistettu jättämään ne maksamatta.
Kuulemma vaikka alkaisin maksamaan niitä lähihuoltajan tilille, niitä ei huomioida, vaan velkani kelan perinnässä kasvaa.
Kuinka se näin voi olla ja miten saan katkaistua tämän, koska haluan maksaa elatusmaksut lasteni äidille?

Ylös