Kuinka voi alkaa maksamaan elatusmaksun kelaan

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kuinka voi alkaa maksamaan elatusmaksun kelaan

Re: Kuinka voi alkaa maksamaan elatusmaksun kelaan

Kirjoittaja Kela | perintä » 03 Touko 2019, 09:05

Hei plspl,

Jos ymmärsin kysymyksesi oikein, elatusapuvelan perintä on tällä hetkellä ulosotossa. Kela ei siirrä joka kuukausi erääntyvää elatusapua erikseen ulosottoon, vaan koko elatusapuvelka siirtyy kerralla ulosoton hoidettavaksi. Eli elatusapuvelan ollessa ulosotossa kaikki maksamattomat elatusapumaksut sekä kuukausittain erääntyvät elatusavut tulee maksaa suoraan ulosottoon.

Ulosottomies voi omalla harkinnallaan palauttaa elatusapuvelan takaisin Kelaan. Yleensä tämä edellyttää rästissä olevan elatusapuvelan sekä yhden kuukauden elatusavun etukäteen maksamista ulosottoon. Kela ei peru elatusapuvelkaa ulosotosta. Tarkempaa tietoa elatusapuvelan palauttamisesta takaisin Kelaan voit tiedustella asiaasi hoitavalta ulosottomieheltä.

Kerroit viestissä olleesi työttömänä. Elatusapuvelasta on mahdollista saada maksuvapautusta työttömyyden perusteella vuoden takautuvalta ajalta. Jos et ole vielä hakenut maksuvapautusta, kannattaa sinun tarkistaa täyttyvätkö maksuvapautuksen saamisen ehdot kohdallasi. Täältä löydät lisätietoa elatusapuvelan maksuvapautuksesta: https://www.kela.fi/elatusvelvolliselle-maksuvapautus.

Ystävällisin terveisin
Hilla | Kela perintä

Kuinka voi alkaa maksamaan elatusmaksun kelaan

Kirjoittaja plspl » 01 Touko 2019, 13:56

Hei. Työttömyyden takia ei ole ollut varaa maksaa elatusmaksuja ja syystä tai toisesta,elatusmaksut ovat menneet perintään.

Nyt olen saanut työpaikan ja olisi varaa alkaa maksamaan tulevat elatusmaksut kelalle niin ettei niitä tarvitsisi enää lisätä perintään. Palkka on niin pieni ettei perintää pysty maksamaan mutta tulevat elatusmaksut pystyisin kustantamaan. Miten voin siis alkaa maksamaan uudet elatusmaksut kelalle?

Kiitos


Kysymys siirretty lapsiperheiden palstalta.

Ylös