Elatusmaksujen perintä

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Elatusmaksujen perintä

Re: Elatusmaksujen perintä

Kirjoittaja Kela | perintä » 27 Loka 2020, 08:09

Hei Tieto on valtaa!

Tällä palstalla emme pääse asiaa tutkimaan tarkemmin, mutta soittamalla Kelaan asia varmasti selviää. Kannattaa ilman muuta tarkistaa, mistä velkamäärä koostuu, että saatte asiaan varmuuden. Minä suosittelisin soittamaan Kelan vanhemmuusasioiden linjalle, että voimme keskustella siitä, miten kuittikopiot on huomioitu.

Puhelinnumero löytyy sivun www.kela.fi/soita-kelaan loppupäästä.

Ystävällisin terveisin
Paula | Kela perintä

Re: Elatusmaksujen perintä

Kirjoittaja Tieto on valtaa » 21 Loka 2020, 17:05

Sekä mieheni toimitti kyseiset todistukset, viestikeskusteluista ja pankkisiirroista kopiot. Silti kela ilmoittaa päätöksessään että kyseiseltä ajalta elatusmaksut kokonaan maksamatta. ...

Re: Elatusmaksujen perintä

Kirjoittaja Tieto on valtaa » 21 Loka 2020, 17:02

Mieheni sai maksuista tiedon siinä vaiheessa kun kela laittoi perinnästä tiedon. Eli häneltä ei vahvistettu onko hän maksanut vai jättänyt maksamata. Eli tässä tapuksessa päätös on tehty vain ex vaimoa kuulemalla.

Re: Elatusmaksujen perintä

Kirjoittaja Kela | perintä » 21 Loka 2020, 15:46

Hei Tieto on valtaa!

Tarkistamme asian aina kysymällä myös toisen vanhemman näkemystä tehdyistä maksuista. Tämä tapahtuu kirjeitse ennen kuin elatustuesta annetaan päätös.

Jos miehesi ei vielä ole vastannut kirjeeseen, suosittelen pikaisesti toimittamaan Kelaan kuitit tehdyistä maksuista. Tiedot voi toimittaa esimerkiksi Kelan verkkoasioinnin viestin liitteenä. Tarkistamme sitten, miten ne vaikuttavat päätökseen.

Kelan perintäkeskuksen kanssa voi tarpeen mukaan neuvotella maksujärjestelystä, jos laskun eräpäivä jo lähestyy. Yhteystietomme löytyvät osoitteesta www.kela.fi/soita-kelaan.

Ystävällisin terveisin
Paula | Kela perintä

Elatusmaksujen perintä

Kirjoittaja Tieto on valtaa » 21 Loka 2020, 14:45

Kysyk
Mieheni ex haki elatustukea takautuvasti kahdesta lapsesta kelalta vaikka elatusmaksut oli maksettu hänelle ajallaan. Kuitit ja viestikeskustelut on tallessa. Oli hakenyt 5 kk takutuvasti, mutta sai vain kolmelta kuukaudelta . Nyt kela perii mieheltäni tukia takaisin näiltä kolmelta kuukaudelta. Eikö kela tarkista ennen kuin maksaa tuet hakijalle?? Tämähän on petos ja ilkivaltaa äidiltä..tietää olevansa tuloton ja maksukyvytön...

Ylös