Opiskelu työmarkkinatuella

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opiskelu työmarkkinatuella

Re: Opiskelu työmarkkinatuella

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 15 Touko 2019, 10:17

Hei Frode91!

Työttömyysetuudella opiskelu eli omaehtoinen opiskelu tulee selvittää TE -palvelujen kautta, joten neuvoisin sinua olemaan sinne yhteydessä.

Ystävällisesti
Marika | Kela työttömyysturva

Re: Opiskelu työmarkkinatuella

Kirjoittaja Frode91 » 14 Touko 2019, 10:21

Korkeakouludiplomikoulutus (esim. http://ktl.jyu.fi/vanhat/tiedotteet/2016/t250116) on yleistynyt eri oppilaitoksissa. Voiko näitä opintoja suorittaessa saada työmarkkinatukea vai pitääkö hakea opintotukea?

Re: Opiskelu työmarkkinatuella

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 18 Maalis 2019, 14:50

Hei!

Kiitos viestistäsi.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela työttömyysturva

Re: Opiskelu työmarkkinatuella

Kirjoittaja Vieras » 15 Maalis 2019, 09:33

Kansaneläkelaitos aloittaa KOSKI-palvelun hyödyntämisen omassa viranomaistehtävässään.

"Opetushallitus ja Kansaneläkelaitos ovat solmineet tietopalvelusopimuksen, jonka mukaisesti tietoja voidaan luovuttaa KOSKI-palvelusta Kansaneläkelaitokselle. Kansaneläkelaitos aloittaa KOSKI-tietovarannon käytön katselukäyttöliittymän kautta 1.2.2019 ja teknisen palvelurajapinnan kautta toukokuussa 2019. Kansaneläkelaitos käyttää perusopetuksen sekä toisen asteen koulutuksen tietoja opintoetuuksien, työttömyysturvaetuuksien, perustoimeentulotuen, koululaiseläkkeiden ja kuntoutusetuuksien käsittelyssä."

Eli jokaisen kannattaa käydä tarkistamassa, että omat tiedot näkyvät palvelussa oikein ja tarvittaessa pyytää niiden korjausta. Tämän voi tehdä osoitteessa: http://koski.opintopolku.fi/koski/

Re: Opiskelu työmarkkinatuella

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 04 Huhti 2018, 14:30

Hei opiskelemaan!

Jos opiskelet omaehtoisesti eli työttömyysturvalla, on tämä työllistymistä edistävää palvelua. Aktiivisuusedellytys täyttyy, kun olet 65 päivän tarkastelujakson aikana 5 päivää työllistymistä edistävässä palvelussa. Eli omaehtoinen opiskelu täyttää aktiivisuusedellytyksen ja tältä ajalta työttömyysturva ei pienene.

Jos työttömyysturva ehtii pienentyä ennen opiskelujesi alkua, palaa se ennalleen seuraavan tarkastelujakson alusta alkaen.

Ystävällisin terveisin
Veera | Kela työttömyysturva

Opiskelu työmarkkinatuella

Kirjoittaja opiskelemaan » 03 Huhti 2018, 12:00

Olen hakenut opiskelemaan. Te-toimiston mukaan voin opiskella työmarkkinatuella, koska kriteerit täyttyvät. Nykyisellä koulutuksellani en voi aktiivimallin mukaisesti tehdä keikkatyötä, joten etuuteni pienenee. Nouseeko se takaisin, jos aloitan päätoimisena opiskelijana ensi syksynä?

Ylös