Äidin kuolema Espanjassa.

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Äidin kuolema Espanjassa.

Re: Äidin kuolema Espanjassa.

Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 04 Loka 2019, 09:32

Hei Vierailija!

Osanottoni äitisi poismenon johdosta.

Kela ei voi avustaa kustannuksissa, jotka aiheutuvat ulkomailla kuolleen omaisen Suomeen kuljettamisesta. Jos äidilläsi oli yksityinen vakuutus, voit tiedustella vakuutusyhtiöltä mahdollista korvausta. Lisätietoja löydät täältä.

Kysyit myös ulkomailla asumisen vaikutuksesta sosiaaliturvaan. Yleensä vakinaisesti ulkomailla asuvalla eläkkeensaajalla ei ole oikeutta Suomen sosiaaliturvaan.

Ystävällisin terveisin
Henna | Kela kansainväliset asiat

Re: Äidin kuolema Espanjassa.

Kirjoittaja Vieraillija » 03 Loka 2019, 18:21

Toimeentulotukea hautauskustannuksiin ei myönnetä kotikunnan perusteella, sillä toimeentulotuki perustuu asumiseen/oleskeluun Suomessa.

Re: Äidin kuolema Espanjassa.

Kirjoittaja Vieras » 03 Loka 2019, 18:09

Kela ei kustanna eikä muutenkaan auta kenenkään ruumiiden kuljetuksessa ulkomailta Suomeen. Kelalla ei ole tukia tuohon tarkoitukseen. Äitinne on voinut saada eläkettä Suomesta mutta ei välttämättä ole kuulunut Suomen sosiaaliturvaan. Jos hänen kotipaikkansa ja pysyvä osoitteensa ovat olleet Espanjassa, myös kuolinpesä on silloin sijoittuneena Espanjaan. Silloin ei voi anoa Suomesta ns. hautausavustusta. Jos kuolinpesä olisi varaton ja äitinne virallinen osoite Suomessa, voisitte anoa äitinne kotikunnasta hautausavustusta. Tosin se ei välttämättä kattaisi ruumiin kuljetusta Suomeen, vaan ainoastaan hautaamisen kulut ei arkun ja srk-palvelut. Nuo kuolleiden kuskaamiset ja sinkkiarkut ovat tavattoman kalliita. Muussa tapauksessa joudutte kyllä ihan itse maksamaan äitivainajanne kuljetuksen Suomeen.

Äidin kuolema Espanjassa.

Kirjoittaja Siskokset » 03 Loka 2019, 03:45

80-vuotias Espanjassa 12-vuotta asunut äitimme kuoli yllättäen pudottuaan parvekkeelta uima-altaan reunalle, guardia civil selvittää kuolemaa. Tiedämme että hän sai eläkkeen suomesta. Voiko kela auttaa hänen tuomiseen Mäntsälän sukuhautaan? Miten Espanjassa asuminen vaikuttaa sosiaaliturvaan?

Ylös