Maahanmuuttajan eläke

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Maahanmuuttajan eläke

Re: Maahanmuuttajan eläke

Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 16 Loka 2019, 09:56

Hei nimim. 2Koiraa!

Olen siirtänyt kysymyksesi toiselle palstalle vastattavaksi. Löydät vastauksen kysymykseesi täältä (asumistuki eläkkeellä ollessa). Ulkomaan eläke voi mahdollisesti oikeuttaa sinut saamaan eläkkeensaajan asumistukea - kysymykseesi vastataan toisella palstalla.


Ystävällisin terveisin,

Mia | Kela kansainväliset asiat

Re: Maahanmuuttajan eläke

Kirjoittaja 2Koiraa » 12 Loka 2019, 17:29

Voinko saada yleistä asumistukea kun saan 85e/kk työeläkettä Ruotsista, mutta Suomesta en saa vielä eläkettä ja olen jäämässä työttömäksi. Eli tulenko kuulumaan yleisen vai eläkkeensaajan asumistuen piiriin?

Re: Maahanmuuttajan eläke

Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 11 Loka 2019, 09:09

Hei annnnica!

Yleensä eläkkeensaaja, joka tulee Suomeen muusta kuin EU- tai Eta-maista tai Sveitsistä on oikeus Suomen sosiaaliturvaan, jos muutto on vakinainen ja on voimassa oleva oleskelulupa. Anoppisi oikeus sosiaaliturvaan ja Kelan etuuksiin selvitetään, kun hän hakee Kelasta etuutta ensimmäistä kertaa Suomeen muuttonsa jälkeen. Hänen pitää täyttää etuushakemuksen lisäksi Kelaan lomake Muutto Suomeen (Y77).

Takuueläkkeen edellytys on, että on asunut Suomessa vähintään 3 vuotta sen jälkeen, kun täyttää 16 vuotta. Tämä asumisaika vaaditaan myös Suomeen muuttaneilta. Takuueläke myönnetään vasta, kun henkilö on hakenut kaikki muut eläkkeet. Tarvittaessa Kela voi pyytää henkilöltä tietoja siitä, että on hakenut Suomesta ja ulkomailta kaikki ne eläkkeet, joihin hänellä on oikeus.

Siirsin kysymyksesi kysy perustoimeentulotuesta -palstalle. Pääset kysymykseesi suoraan täältä.


Ystävällisin terveisin
Maija | Kela kansainväliset asiat

Maahanmuuttajan eläke

Kirjoittaja annnnica » 10 Loka 2019, 11:12

Hei,

anoppini on muuttamassa mahdollisesti Suomeen lastensa luokse ja saamassa oleskeluluvan (tulee ei EU-maasta). Hän ei ole tehnyt Suomessa töitä ja on jo eläkeiässä eli 67 vuotias. Hänellä ole mitään muita tuloja paitsi pieni kotimaassa maksettava eläke, joka on noin 200 euroa kuussa. Voiko maahanmuuttaja hakea Kelan takuueläkettä? Vai voiko tässä tapauksessa hakea toimeentulotukea?

Ylös