oleskeluluvalla Suomeen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: oleskeluluvalla Suomeen

Re: oleskeluluvalla Suomeen

Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 18 Marras 2019, 09:28

Hei henkka041!

Raskaustodistus osoittaa, että raskaus on kestänyt 154 päivää eli noin 5 kuukautta. Todistuksesta tulee käydä ilmi hakijan tiedot, laskettu aika, milloin raskaus on kestänyt 154 päivää, sikiöiden määrä, allekirjoituspäivämäärä ja lääkärin allekirjoitus, leima ja tiedot. Jos ulkomailta saadusta todistuksesta ei käy ilmi kyseisiä tietoja, voitte selvittää todistuksen saamista neuvolasta Suomesta. Oikeus julkiseen terveydenhuoltoon perustuu kotikuntaan ja kotikuntaan oikeuden ratkaisee maistraatti.

Ystävällisin terveisin
Maija | Kela kansainväliset asiat

Re: oleskeluluvalla Suomeen

Kirjoittaja Vieras » 17 Marras 2019, 18:53

Kelan etusivulla oikeassa reunassa on kohta siirry asiointipalveluun > henkilöasiakkaat. Voit sitä kautta lähettää henkilökohtaisia viestejä kelaan omassa asiointipalvelussa,jos et halua soittaa kelaan.

Re: oleskeluluvalla Suomeen

Kirjoittaja Kjhgfd » 17 Marras 2019, 18:32

Soita kelaan niin saat henkilökohtaista palvelua. Täällä ohjeistus on yleisluonteista ja eri työntekijöiden antamaa eikä sidio kelaa mihinkään päätösluonteisesti. Työntekijä ei lue koko ketjua, vaan kysymykset, joihin ei ole vielä vastattu.

Re: oleskeluluvalla Suomeen

Kirjoittaja henkka041 » 17 Marras 2019, 15:23

Hei. Kiitos viestistanne. Vaimoni on nyt saanut henkilotunnuksen.
Olisi teidan kannalta helpompi jos yksi henkilo vastaisi minuun viesteihin, niin tiedetaan mita ollaan kirjoitettu.
1. Kiinassa kun ei anneta laskettua aikaa, niin kun haetaan aitiysavustusta, niin voiko tassa tilanteessa soveltaa lapsen syntyma-aikaa lasketun ajan sijaan?
2. Kuten mainitsit raskaustodistuksesta, olen kaantanyt sen. Lahetan sen Kelaan. Mista voin tietaa, jos raskaustodistus on hyvaksytty tai jos meidan pitaa hankkia joku muu dokiumentti? Olisi hyva tietaa ajoissa ennenkuin etuuden hakuaika menee umpeen (5. raskauskuukausi).

H

Re: oleskeluluvalla Suomeen

Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 13 Marras 2019, 13:25

Hei henkka041!

Henkilötunnuksen myöntämisessä ja väestötietojärjestelmään rekisteröitymisessä toimivaltainen viranomainen on Maistraatti, johon sinun tulee olla kysymyksestäsi yhteydessä.

Suosittelen vaimosi tilanteessa toimittamaan etuushakemukset Kelaan Suomeen muuton jälkeen, kun hänellä on myös henkilötunnus. Joka tapauksessa Kela voi ratkaista oikeuden etuuksiin aikaisintaan Suomeen muuton jälkeen ja lisäksi edellytetään henkilötunnus.

Jos puolisosi hakee Kelan etuuksia paperisilla lomakkeilla, niissä tulee olla hänen allekirjoituksensa, joten ne tulee olla tulostettuja. Lomakkeet liitteineen voi toimittaa Kelaan postitse tai palvelupisteeseen.

Ystävällisin terveisin
Maija | Kela kansainväliset asiat

Re: oleskeluluvalla Suomeen

Kirjoittaja Muukalainen » 12 Marras 2019, 06:46

Hakijan on itse allekirjoitettava hakemus. Jos teillä ei ole tulostinta, kai siellä jossain virastossa tms voi tulostaa.

Re: oleskeluluvalla Suomeen

Kirjoittaja henkka041 » 12 Marras 2019, 05:05

Hei. Kiitos, tassa viela muutama kysymys.
1.Voiko vaimoni rekisteroitya ennen Suomeen tuloaan? Mika on yleensa toimintatapa? (Maistraatti ei ole vielakaan vastannut viesteihini. ) Eli pitaisi saada suomalainen hetu.
2.Voiko lomakkeet tayttaa vaikka ei ole suomalaista henkilotunnusta tai tilinummeroa yms.? Vai voiko nama tiedot lahettaa myohemmin perassa? Ajattelin, etta jos lahetamme vajanaisen lomakkeen, niin annetaanko jokin asiakasnumero, jolla myohemmin voi loytaa jo lahetetyn lomakkeen?
3.Lomakkeita ei voi talllentaa taytettyina. Kun avaan tallennetun lomakkeen se on tyhja. Miten tassa pitaisi menetella? Meilla ei ole tulostinta. Voimme lahetttaa tulostettavaksi mutta tiedot katoavat. Taalla ei ole mahdollista avata suomalista verkkopankkia.
Mihin lahetamme raskaustodistuksen? Voinko pyytaa vanhempiani Suomessa tayttamaan lomakkeet ja toimittamaan teille? Se olisi ehka katevin tapa. He voisivat samalla tuoda raskaustodistukset.

H

Re: oleskeluluvalla Suomeen

Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 08 Marras 2019, 10:02

Hei Henkka!

Pyydän teitä toimittamaan hakemuslomakkeen SV9 (Hakemus – Äidin vanhempainetuudet) Kelaan. Tällä samalla lomakkeella puolisosi voi hakea useampaa etuutta. Saamme hakemuksella tietoa tilanteestanne ja voimme aloittaa näin etuuksien käsittelyn, jonka jälkeen annamme siis etuuspäätökset. Lomakkeen voi tulostaa verkkosivultamme www.kela.fi/lomakkeet.

Ystävällisin terveisin,
Mia | Kela kansainväliset asiat

Re: oleskeluluvalla Suomeen

Kirjoittaja vieraana » 07 Marras 2019, 19:15

Äitiysavustuksen voi saada vakinaisesti Suomessa asuva.

Re: oleskeluluvalla Suomeen

Kirjoittaja henkka041 » 07 Marras 2019, 10:20

Hei. Kiitos tiedoista!
Vaimolleni on siis myonnetty oleskelulupa Suomeen (A lupa), koska mina olen miehensa.
1. Onko hanen mitaan mahdollisuutta saada aitiysrahaa? Vastauksestasi ymmarsin, etta mahikset on huonot mutta Kela ratkaisee asian.
2. Saako vaimoni aitiyspakkauksen? Ymmartaakseni ehtona on, etta vaimo hankkii raskaustodistuksen ennen 5. kuukautta ennen vauvan syntymaa eli ennen tammikuuta. Silloin nykyinen kiinalainen selvityksen paivays sopisi. Onko jokin osoite, johon voisin lahettaa nykyisen selvityksen ja kysya jos se on hyvaksyttava. Laakarin allekirjoituskin on. Tulemme Suomeen maaliskuun alussa ja synnytys on toukokuussa (tarkkaa aikaa ei Kiinassa mainita). Meilla on ultraaanitodistus, kuvat ja kaikki mutta Kiinaksi. On vaikea saada englanniksi todistus. Olemme kysyneet eri paikoista, mutta kaikki antaa vain kiinan kielisia. Synnytys paivamaaraa ei siis todistuksesta ilmene, vain se monennelako viikolla vaimoni on.

Ylös