Muutto Suomeen EU-kansalaisen kanssa

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Muutto Suomeen EU-kansalaisen kanssa

Re: Muutto Suomeen EU-kansalaisen kanssa

Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 07 Touko 2021, 16:12

Hei Peppi123123!

Perheenjäsenenä pidetään avio- ja avopuolisoa sekä rekisteröidyn parisuhteen osapuolta. Voit lukea lisää perheenjäsenen sosiaaliturvasta täältä.

Jotta puolisosi oikeus sosiaaliturvaan ja Kelan etuuksiin voidaan selvittää, tulee hänen toimittaa ilmoitus Suomeen muutosta (Y77) sekä hakea jotakin etuutta, esimerkiksi Kela-korttia (SV157). Koska itse muutat paluumuuttajana, riittää että ilmoitat Kelaan Suomeen paluusta joko asiointipalvelun kautta, soittamalla asiakaspalveluumme tai paperilomakkeella Y77. Muutosta tulee ilmoittaa myös Digi- ja väestötietovirastoon (DVV).

Ystävällisin terveisin
Nelli | Kela kansainväliset asiat

Re: Muutto Suomeen EU-kansalaisen kanssa

Kirjoittaja Vieras » 05 Touko 2021, 21:25

Onhan se yhteinen osoite parempi.Yhteinen pankkitili ei osoita parisuhdetta.Tehän pystytte asumaan omissa asunnoissa vaikka ois yhteinen pankkitili.Ehdotan että teillä on sama postiosoite jossa molemmat on kirjoilla.

Muutto Suomeen EU-kansalaisen kanssa

Kirjoittaja Peppi123123 » 05 Touko 2021, 21:12

Hei!

Olemme muuttamassa partnerini kanssa suomeen, minä paluumuuttajana ja hän ensimmäistä kertaa. Hänellä on EU-passi, ja hän tekisi suomessa ensin maisterin ja sitten töihin. Pystyykö hän saamaan suomessa opintotukea, kun muutamme pysyvästi ja perhesyistä? Luin, että parisuhde pitää todistaa, riittääkö siihen esimerkiksi yhteinen pankkitili useilta vuosilta?

Ylös