Äitiyspakkaus ulkomaille

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Äitiyspakkaus ulkomaille

Re: Äitiyspakkaus ulkomaille

Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 02 Huhti 2019, 10:08

Hei OpiskelijaAUS !

Sinulla on yleensä oikeus äitiysavustukseen, jos oleskelet tilapäisesti toisessa maassa, mutta asut vakituisesti Suomessa.

Tilapäisenä pidetään ulkomailla oleskelua, joka kestää enintään 6 kuukautta. Sinulla voi olla oikeus äitiysavustukseen myös silloin, jos olet esimerkiksi lähetetty työntekijä, opiskelija tai valtion virkamies. Ulkomailla oleskelu voi tällaisissa tapauksissa kestää myös yli 6 kuukautta. Myös perheenjäsenellä voi olla oikeus äitiysavustukseen.

Kela ei postita äitiyspakkausta ulkomaille. Jos asut ulkomailla ja haluat äitiyspakkauksen, valtuuta joku noutamaan se Matkahuollon toimipisteestä ja toimittamaan se sinulle ulkomaille. Tällaisessa tilanteessa vastaat itse järjestelyistä ja kustannuksista, jotka aiheutuvat pakkauksen lähettämisestä ulkomaille.

Löydät lisätietoa asiaan liittyen sivuiltamme:

https://www.kela.fi/aitiysavustus


Ystävällisin terveisin,

Tiina | Kela kansainväliset asiat

Re: Äitiyspakkaus ulkomaille

Kirjoittaja OpiskelijaAUS » 29 Maalis 2019, 01:51

Hei olen suorittamassa tutkintoa Australiassa, mutta minulle ja miehelle on molemmille myönnetty oikeus Suomen sosiaaliturvaan opintojemme ajaksi. Olenko oikeutettu äitisavustukseen ja voinko saada äitiyspakkauksen ulkomaille?

Ylös