Isyysvapaa ja kesäloma

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Isyysvapaa ja kesäloma

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 23 Tammi 2020, 10:46

Hei Saukki!

Voit toimia juurikin näin.

Hakemuksessa on tuo vuosiloman ajan palkka juurikin sen vuoksi, että jos miettii kuuluuko se merkitä palkaksi, niin hakemukseen voi merkitä, että saa palkkaa ja sitten ilmoittaa sen olevan vuosiloma-ajan palkkaa. Tällöin Kelassa tiedetään, ettei sitä tarvitse huomioida. Molemmat tavat siis käyvät.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Saukki » 22 Tammi 2020, 10:46

Kiitos vastauksesta.
Eli rautalangasta vääntäen: merkitsen hakemukseen, etten saa isyysvapaan ajalta ollenkaan palkkaa (jätän myös vuosilomapalkka-kohdan tyhjäksi), vaikka todellisuudessa saankin (vuosilomapalkkaa)?

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 22 Tammi 2020, 08:56

Hei Saukki!

Voit tosiaan olla isyysvapaalla ja vuosilomalla yhtä aikaa, jos se työnantajallesi sopii. Loma-ajan palkka ei vaikuta isyysrahaan, koska se ei ole nimenomaan isyysvapaan aikaista palkanmaksua joka määritellään työehtosopimuksessa. Hakemukseen ei tosiaan tarvitse tätä merkitä.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Saukki » 20 Tammi 2020, 13:43

Hei!

Jos olen vuosilomalla samaan aikaan kuin pidän isyysvapaata (jolloin aikaisempien vastausten perusteella saan sekä palkan että isyysrahan), niin merkitsenkö isyysrahahakemukseen, että saan isyysvapaan ajalta vuosilomapalkkaa? Vaikuttaako tämä ilmoittamani vuosilomapalkka isyysrahan maksamiseen?
Joskus aiemmin ohjeistettiin tällaisessa tilanteessa merkitsemään hakemukseen, ettei saa lainkaan palkkaa isyysvapaan ajalta. Mutta tämähän ei pidä paikkaansa (kun vaihtoehtona myöskin on tuo vuosilomapalkka)…

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 17 Heinä 2019, 14:22

Hei Pilvipouta2!

Sinun kannattaa ilmoittaa Kelaan, että miehesi hakee isyysrahaa samalta ajalta, jolta sinulle on jo ehditty maksaa kotihoidon tukea. Voit tehdä ilmoituksen joko asiointipalvelun kautta viestillä tai soittamalla asiakaspalveluun. Ilmoituksen perusteella sinun kotihoidon tuen päätös tarkistetaan ja lakkautetaan isyysrahajakson ajalta. Tarkistuksen jälkeen saat erillisen päätöksen tuen takaisin perinnästä, jossa on maksutiedot liikamaksun takaisin maksua varten.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Pilvipouta2 » 17 Heinä 2019, 10:16

Kiitos vastauksesta!

Mieheni hakee takautuvasti tukea. Minulle on keretty jo maksaa tuolta ajalta kotihoidontuki. Miten voin palauttaa sen maksun vai huomioidaanko se jotenkin tulevissa maksuissa?

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 17 Heinä 2019, 08:18

Hei Pilvipouta2!

Kelan puolesta asiaan ei ole estettä. Mikäli työnantaja ei maksa isyysvapaaseen perustuvaa palkkaa kyseiseltä ajalta, ei silloin myöskään työnantajalta tarvita tietoja Kelaan.

Isyysrahan edellytyksenä on, että isä ei työskentele isyysvapaan aikana ja hoitaa silloin lasta. Lomalla voi olla samaan aikaan, eikä se ole esteenä isyysrahan saamiselle.

Isyysrahaa on mahdollista hakea takautuvalle ajalle. Hakemus on kuitenkin toimitettava viimeistään 2 kuukauden kuluessa siitä, kun lapsenne täyttää 2 vuotta.

Kesäterveisin
Kela-Kerttu

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Pilvipouta2 » 16 Heinä 2019, 14:26

Hei!
Mieheni oli lomalla kesäkuussa ja tarkoitus oli pitää pois samaan aikaan pitämättömiä isyysvapaita. Mies kuitenkin unohti anoa sitä työnantajalta. Tarviiko sitä edes olla anottuna, jos mies oli joka tapauksessa sillon töistä pois. Voiko mieheni siis hakea nyt isyysrahaa takautuvasti vaikkei tehnyt anomusta ennen lomaa?

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 15 Heinä 2019, 13:54

Hei Vierastunnus!

Isä voi edelleen olla samaan aikaan vuosilomalla ja isyysvapaalla. Loma-ajan palkka ja lomakorvaus ei vaikuta isyysrahaan.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Vierastunnus » 14 Heinä 2019, 22:46

Pitääkö tämä edelleen paikkaansa? Vaikuttaako vuosiloma ja loma-ajan palkka tai lomakorvaus isyysrahaani?

Ylös