Isyysraha ja kotihoidontuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Isyysraha ja kotihoidontuki

Re: Isyysraha ja kotihoidontuki

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 20 Kesä 2019, 11:17

Hei Krystalion!

Isyysvapaita voi pitää myös vuosiloman aikana. Kotihoidon tukeen ei ole oikeutta saman lapsen perusteella vastaavalla ajalla, jolloin lapsesta maksetaan isyysrahaa. Isyysraha kuitenkin vaikuttaa hoitorahaan kokonaisuudessaan, joten yleensä myöskään vastaavalta ajalta ei jää hoitorahaa maksettavaksi. Hoitoraha isyysrahakauden aikana on mahdollinen vain, jos hoitorahan määrä perheen muista alle kouluikäisistä lapsista ylittää isyysrahan. Isyysrahakauden aikana perheen muista alle kouluikäisistä lapsista hoitolisä on mahdollinen perheen tuloista riippuen.

Liikamaksun välttämiseksi kotihoidon tukea saavan kannattaa ilmoittaa puolison isyysrahakaudesta Kelan sähköisen asiointipalvelun kautta Hakemuksen ja ilmoitukset –osiosta. Sieltä lastenhoidon tuet ja tee muutosilmoitus.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Isyysraha ja kotihoidontuki

Kirjoittaja Krystalion » 19 Kesä 2019, 17:16

Olenko ymmärtänyt oikein, että isä voi pitää isyysvapaita vuosiloman aikana? Jos hän on jo pitänyt ne vapaat jotka voi pitää yhtäaikaa äidin kanssa ja pitää loppuja vapaita vanhempainrahakauden jälkeen, niin katkaistaanko kotihoidontuki äidiltä vain isyysvapaan ajaksi (esim.2 viikkoa) vai täytyykö se katkaista täyden kalenterikuukauden ajaksi vaikka pitäisi iayysvapaata vain 2 viikkoa? Ja jos yli 3v.myös kotona hoidettavan lapsen tuki maksetaan edelleen äidille, niin miten muutosilmoitus tulisi tehdä?

Ylös