Isyysraha erillään asuvalle isälle

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Isyysraha erillään asuvalle isälle

Re: Isyysraha erillään asuvalle isälle

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 06 Syys 2019, 10:55

Hei!

Kyllä etäisälläkin on mahdollista saada isyysrahaa, jos osallistuu lapsen hoitoon.

Lapsen hoidosta vastaavalla isällä, joka ei ole avio- tai avoliitossa lapsen äidin kanssa, on oikeus isyysrahaan, jos lapsen hoito on alkanut 1.3.2017 tai myöhemmin. Sinun ei tarvitse asua lapsen kanssa, vaan riittää, että hoidat lasta isyysvapaan ajan.

Äidin saamiin etuuksiin ei sinun pitämä isyysraha jakso vaikuta muutoinkun siltä osin, että jos äiti saa lapsista kotihoidontukea. Kotihoidontukea ei makseta samalta ajalta kun on maksussa isyysraha.

Terveisin
Kela-Kerttu

Isyysraha erillään asuvalle isälle

Kirjoittaja Vieras » 05 Syys 2019, 20:28

Voiko isä pitää isyyslomaa ja saada isyysrahaa vaikka asuu eri osoiteessa kuin lapsen äiti ja lapsi? Isä osallistuisi lapsen hoitamiseen. Isä asuu erillään työpaikan takia, eivätkä tulevan lapsen vanhemmat ole asuneet missään vaiheessa yhdessä. Lapsen äidillä on lapsia edellisestä liitosta ja hän saa yksinhuoltajakorotuksen heistä lapsilisään sekä asumistukeen. Jos tulevan lapsen isä saisi isyysrahaa vaikka eivät asu yhdessä niin ei kai se voi vaikuttaa äidin saamiin yksinhuoltajakorotuksiin? Äiti kuitenkin asuu sekä tulevan lapsen että edellisestä liitosta olevien lasten kanssa yksin.

Ylös