Isyysrahan määrä

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Isyysrahan määrä

Re: Isyysrahan määrä

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 11 Syys 2019, 08:58

Hei maketikkanen!

Mikäli olet ollut vanhempainpäivärahakaudella (isyysraha + vanhempainraha) lapsen perusteella aikaisemmin, määräytyy päiväraha myöhemmin pidettävissä isyysvapaajaksoissa samoin perustein kuin ensimmäisen vanhempainpäivärahajakson päiväraha.

Mikäli aloitat ensimmäisen vanhempainpäivärahakauden vuonna 2019, voi päiväraha määräytyä vuoden 2017 verotuksessa vahvistettujen työtulojen perusteella. Halutessasi voit hakea päivärahaa 6kk tulojen perusteella. Jos tulosi ovat kasvaneet vähintään 20 % vuoden 2017 verotuksessa vahvistettuihin, palkkakertoimella korotettuihin työtuloihin verrattuna, joista on vähennetty tulon hankkimisesta aiheutuneet kustannukset, vanhempainpäivärahasi voidaan laskea päivärahakautta edeltävien 6 kuukauden työtulojen mukaan. www.kela.fi/vanhempainpaivarahat-tyontekijalle.

Mikäli aloitat vanhempainpäivärahakautesi 1.1.2020 tai sen jälkeen, vanhempainpäiväraha määräytyy vuositulon perusteella. Vuositulo lasketaan 12 kalenterikuukauden tarkastelujaksolta, joka edeltää päivärahaoikeuden alkamista edeltävää kalenterikuukautta. Poikkeuksellisesti siirtymävaiheessa, kun vanhempainpäivärahakausi alkaa tammikuussa 2020, vuositulon tarkastelujakso on kuitenkin vanhempainpäivärahan alkamista välittömästi edeltävät 12 kalenterikuukautta eli 1.1.–31.12.2019. www.kela.fi/vanhempainpaivarahat-maaran ... -muuttuvat.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Isyysrahan määrä

Kirjoittaja maketikkanen » 10 Syys 2019, 21:54

vaikuttaako isyysrahan määrään se jos en ole enää työsuhteessa isyysloman aikana? Olen irtisanoutumassa nykyisestä työstä ja mietin vaikuttaako se isyysrahan määrään jos irtisanoudun ennen isyyslomaa?

Ylös