Isyysrahan osuus palkasta

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Isyysrahan osuus palkasta

Re: Isyysrahan osuus palkasta

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 03 Loka 2019, 14:07

Hei Hiisi!

Isän isyysraha määräytyy yleensä verotuksessa vahvistettujen työtulojen mukaan tai mikäli tulot ovat nousseet vähintään 20 %, voi isyysrahaan esittää edeltäviä puolen vuoden tuloja.

Kysymäsi prosenttiosuus ei ole ihan yksiselitteinen, mutta määrän laskennasta on kerrottu tarkemmin isyysrahan etuusohjeessa kohdassa määrä. Etuusohjeen löydät sivuiltamme osoitteessa:
www.kela.fi/kelan-etuusohjeet_ohjeet-etuuksittain

Kertulla ei valitettavasti ole tietoa työantajan palkanmaksuun liittyvistä asioista, joten siitä sinun tulee tiedustella työnantajalta tai esimerkiksi ammattiliitosta.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Isyysrahan osuus palkasta

Kirjoittaja Hiisi » 02 Loka 2019, 17:54

Hei

Olen saanut isyysrahaa Kelasta per päivä kutakuinkin sen määrän mitä kelan sivuilla olevassa vuositulojen mukaisessa taulukossa kerrotaan. Minua kuitenkin ihmetyttää summa minkä työnantajani palkastani on vähentänyt isyyspäivien ajalta. Kelan maksama isyysraha on vain noin 50% per päivä siitä, mitä työnantajani on minulta palkasta vähentänyt per päivä. Työnantajani on vähentänyt minulta kk bruttopalkkani jaettuna 23:lla per päivä. Onko tämä oikein laskettu? Onko isyysrahan % osuus ”progressiivinen” eli prosentuaalisesti pienempi tulojen noustessa?

Jotenkin tuntuisi oikeammalta että työnantaja vähentäisi netto kk palkkani jaettuna 23 per päivä.

Ylös