Naispari: Ei-synnyttävän opettajaäidin "isyysvapaa"

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Naispari: Ei-synnyttävän opettajaäidin "isyysvapaa"

Re: Naispari: Ei-synnyttävän opettajaäidin "isyysvapaa"

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 14 Loka 2019, 08:52

Hei Pjay!

Kysymyksestäsi on kulunut jo pari päivää ja kerroit silloin synnytyksen alkaneen. Paljon onnea pienestä! Hän saattaa olla jo syntynyt :)

Isyysrahaa voi saada aikaisintaan lapsen syntymäpäivästä alkaen. Kela maksaa isyysrahaa kaikilta kalenterin mustaan merkityiltä päiviltä eli pääsääntöisesti maanantaista lauantaihin. Äitiys- ja vanhempainrahakauden aikana pidettävät isyysrahapäivät, enintään 18 päivää, on mahdollista jakaa enintään 4 erilliseen jaksoon. Tällöin isyysraha maksetaan jaksoon kuuluvilta kalenterin mustalla merkityiltä päiviltä.

Jos esimerkiksi isyysrahaa hakee 14.10.-25.10., isyysrahapäiviä kuluu 11. Mikäli isyysraha olisi haettu kahdessa jaksossa 14.-18.10. ja 21.-25.10., isyysrahapäiviä kuluu 10.

Isyysraha edellyttää ansiotyöstä poissaoloa. Opettajan kohdalla tämä tarkoittaa, että isyysvapaan ajalle on pitänyt hakea virkavapaata. Jos syysloma on koulutyön keskeytysaikaa eikä sille ole haettu virkavapaata, isyysrahaa ei voida myöntää sen ajalta. Sinun tulee keskustella työnantajasi kanssa tarkemmin vapaan ajankohdasta ja virkavapaan hakemisesta.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Naispari: Ei-synnyttävän opettajaäidin "isyysvapaa"

Kirjoittaja Pjay » 11 Loka 2019, 15:15

Hei!

Olemme naispari ja lapsemme synnytys alkoi tänään 11.10. pe. Olen ei-synnyttävä äiti ja ammatiltani opettaja. Miten ns. isyysvapaani ensimmäiset 18 päivää määräytyvät, kun olin tosiaan tänään 11.10. pe ensimmäistä päivää töistä poissa ja ensi viikko 14.10.-20.10. on syysloma? Kuluttaako syysloma noita 18 päivääni? Lapsi ei ole vielä syntynyt.
Kiitos etukäteen,
Julianna

Ylös