Isyysvapaa ja kesäloma

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Isyysvapaa ja kesäloma

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 18 Kesä 2020, 09:38

Hei Salla90!

Jos isä on ollut kotona ja hoitanut lasta, voi hän hakea isyysrahaa. Palkanlaskennasta kannattaa vielä selvittää tämä palkanmaksuasia. Pelkkä palkanmaksu ei estä isyysrahan saamista. Jos työnantajalla on kuitenkin velvollisuus maksaa palkkaa isyysvapaan ajalta, tulisi heidän ilmoittaa siitä Kelalle. Isyysraha maksetaan siltä ajalta työnantajalle. Palkanmaksuun voi myös tulla muutoksia, jos ilmoitat työnantajalle olevasi isyysvapaalla.

Terkuin
Kela-Kerttu

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Salla90 » 17 Kesä 2020, 12:57

Hei.
Isä oli vuosilomalla toukokuun ja tarkoitus oli olla myös tällöin isyysvapaalla, mutta palkanmaksaja on merkinnyt palkka nauhaan tämän vain perus kuukausi palkaksi, eikä lomaksi. Mutta koska isä kuitenkin oli kotona tämän ajan, niin pystyykö tältä ajalta hakemaan isyysrahaa?

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 09 Kesä 2020, 15:20

Hei!

Kyllä, samalla tavalla mennään edelleen.

Terkuin
Kela-Kerttu

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Mikkokio » 09 Kesä 2020, 15:14

Hei! Vieläkö tämä sääntö on voimassa uusien muutosten myötä?

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 23 Tammi 2020, 10:46

Hei Saukki!

Voit toimia juurikin näin.

Hakemuksessa on tuo vuosiloman ajan palkka juurikin sen vuoksi, että jos miettii kuuluuko se merkitä palkaksi, niin hakemukseen voi merkitä, että saa palkkaa ja sitten ilmoittaa sen olevan vuosiloma-ajan palkkaa. Tällöin Kelassa tiedetään, ettei sitä tarvitse huomioida. Molemmat tavat siis käyvät.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Saukki » 22 Tammi 2020, 10:46

Kiitos vastauksesta.
Eli rautalangasta vääntäen: merkitsen hakemukseen, etten saa isyysvapaan ajalta ollenkaan palkkaa (jätän myös vuosilomapalkka-kohdan tyhjäksi), vaikka todellisuudessa saankin (vuosilomapalkkaa)?

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 22 Tammi 2020, 08:56

Hei Saukki!

Voit tosiaan olla isyysvapaalla ja vuosilomalla yhtä aikaa, jos se työnantajallesi sopii. Loma-ajan palkka ei vaikuta isyysrahaan, koska se ei ole nimenomaan isyysvapaan aikaista palkanmaksua joka määritellään työehtosopimuksessa. Hakemukseen ei tosiaan tarvitse tätä merkitä.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Saukki » 20 Tammi 2020, 13:43

Hei!

Jos olen vuosilomalla samaan aikaan kuin pidän isyysvapaata (jolloin aikaisempien vastausten perusteella saan sekä palkan että isyysrahan), niin merkitsenkö isyysrahahakemukseen, että saan isyysvapaan ajalta vuosilomapalkkaa? Vaikuttaako tämä ilmoittamani vuosilomapalkka isyysrahan maksamiseen?
Joskus aiemmin ohjeistettiin tällaisessa tilanteessa merkitsemään hakemukseen, ettei saa lainkaan palkkaa isyysvapaan ajalta. Mutta tämähän ei pidä paikkaansa (kun vaihtoehtona myöskin on tuo vuosilomapalkka)…

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 17 Heinä 2019, 14:22

Hei Pilvipouta2!

Sinun kannattaa ilmoittaa Kelaan, että miehesi hakee isyysrahaa samalta ajalta, jolta sinulle on jo ehditty maksaa kotihoidon tukea. Voit tehdä ilmoituksen joko asiointipalvelun kautta viestillä tai soittamalla asiakaspalveluun. Ilmoituksen perusteella sinun kotihoidon tuen päätös tarkistetaan ja lakkautetaan isyysrahajakson ajalta. Tarkistuksen jälkeen saat erillisen päätöksen tuen takaisin perinnästä, jossa on maksutiedot liikamaksun takaisin maksua varten.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Pilvipouta2 » 17 Heinä 2019, 10:16

Kiitos vastauksesta!

Mieheni hakee takautuvasti tukea. Minulle on keretty jo maksaa tuolta ajalta kotihoidontuki. Miten voin palauttaa sen maksun vai huomioidaanko se jotenkin tulevissa maksuissa?

Ylös