Raskaustodistus ja terveystarkastus!?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Raskaustodistus ja terveystarkastus!?

Re: Raskaustodistus ja terveystarkastus!?

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 22 Heinä 2019, 10:26

Hei Tunnusasd!

Terveystarkastuksen sisältöä ei ole tarkemmin määritelty tuen hakemiseen liittyen. Tarkoitus on ohjata äitiä terveydenhuollon pariin. Terveydenhuollon ammattilaiset ohjaavat ja neuvovat äidin ja perheen tarvitsemissa tutkimuksissa ja palveluissa.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Raskaustodistus ja terveystarkastus!?

Kirjoittaja Tunnusasd » 20 Heinä 2019, 10:58

Ei tuosta oikein vieläkään selvinnyt mitä tuon tarkastuksen kuuluisi sisältää. Neuvolassa ei ainakaan ole muuta tehty kun katsottu paino ja verenpaine.

Re: Raskaustodistus ja terveystarkastus!?

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 24 Touko 2019, 10:29

Hei kysymyksiakysymyksia!

Vanhempainpäiväraha- ja äitiysavustushakemuksien liitteeksi tarvitaan raskaustodistus, minkä on voinut kirjoittaa lääkäri tai neuvola. Lääkärissä ei siis ole pakko käydä. Neuvola määrittää kuka tarkastuksen siellä tekee. Tarkastuksessa tulee siis käydä ennen viidettä raskauskuukautta ja raskaustodistukseen merkitään tieto, että raskaus on kestänyt 154 pv. Jos et ole todistusta vielä saanut, tulee sinun todennäköisesti vielä käydä neuvolassa. Varmista asia vielä heiltä.

Palaute esitteestä on laitettu eteenpäin, mutta korjaus tulee varmaankin vasta seuraaviin esitteisiin.

Terkuin
Kela-Kerttu

Re: Raskaustodistus ja terveystarkastus!?

Kirjoittaja kysymyksiakysymyksia » 23 Touko 2019, 14:23

Varmistuksen varmistus: jos on käynyt neuvolassa normaalisti, eli raskausviikolla 8 ja 14, sekä noiden käyntien välillä verikokeissa ja ultrassa, voidaan katsoa että terveystarkastus on tehty ennen viidettä raskauskuukautta? Tästä sitten saadaan neuvolasta todistus, mutta VASTA kun raskaus on kestänyt 154 päivää? EI siis ole tarvinnut käydä yhdessäkään LÄÄKÄRIN tekemässä tarkastuksessa ennen viidettä raskauskuukautta, jotta voi hakea Kelan etuuksia?
(esitettä ei ainakaan vielä ole korjattu yhtään selkeämmäksi)

Re: Raskaustodistus ja terveystarkastus!?

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 05 Helmi 2019, 15:24

Hei Leeni123!

Totta on, että esitteessä mainitaan lääkärintarkastuksesta eli se on hieman harhaanjohtava. Kerttu laittaa asiasta palautetta eteenpäin. Raskaustodistuksen ei tarvitse olla nimenomaan lääkäriltä vaan sen voi toimittaa myös neuvolasta.

Terkuin
Kela-Kerttu

Re: Raskaustodistus ja terveystarkastus!?

Kirjoittaja Leeni123 » 04 Helmi 2019, 15:46

Hei!

Miksi esim. "Lapsiperheiden tuet"-esitteessä lukee "Äidin täytyy käydä LÄÄKÄRINtarkastuksessa ennen 5.raskauskuukautta." Esitteen väitetään olevan selkokielinen mutta ainakaan tämä tieto ei nyt ole yksiselitteistä. Neuvolan neuvontanumerosta sanoivat että tästä kysytään jatkuvasti......

Re: Raskaustodistus ja terveystarkastus!?

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 04 Helmi 2019, 13:55

Hei Leeni!

Sinulla on oikeus äitiysrahaan ja äitiysavustukseen, kun raskaus on kestänyt vähintään 154 päivää ja olet ennen neljännen raskauskuukauden päättymistä käynyt terveystarkastuksessa terveyskeskuksessa TAI lääkärin vastaanotolla. Olet kertomasi perusteella käynyt neuvolassa normaalisti, joten se riittää. Äitiysrahaa ja äitiysavustusta varten saat neuvolasta tai lääkäriltä raskaustodistuksen, joka tulee toimittaa hakemusten liitteenä Kelalle.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Raskaustodistus ja terveystarkastus!?

Kirjoittaja Leeni » 01 Helmi 2019, 07:20

Hei,

Tänään alkoi 16.raskausviikko(15+0) ja olen käynyt kahdesti neuvolassa ja ultrassa. Lääkärintarkastus on varattu neuvolan ohjeiden mukaan neuvolassa vasta 22.2. eli päivälle jona alkaa rv 19(18+0). Sain eilen Kelan esitteen jossa lukee että äidin täytyy käydä LÄÄKÄRINtarkastuksessa raskauden alussa eli ennen 5.raskauskuukauden alkua. Enkö nyt saa Kelan etuuksia neuvolan virheiden vuoksi?!?

Re: Raskaustodistus ja terveystarkastus!?

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 08 Marras 2017, 10:24

Hei Ymmällään88!

Silloin kyseessä ei ole oikea todistus, joka tarvitaan, kun haetaan äitiysavusta ja äitiysrahaa.

Raskaustodistus on sellainen, josta selviää, että raskaus on kestänyt 154 päivää ja että olet käynyt terveystarkastuksessa ennen viidettä raskauskuukautta.

Terveisin
Kela-Kerttu

Re: Raskaustodistus ja terveystarkastus!?

Kirjoittaja Ymmällään88 » 07 Marras 2017, 11:00

Mutta kun raskaus ei siis ole kestänyt vielä 154 päivää.!

Ylös