Maksamatta jääneet elatusmaksut

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Maksamatta jääneet elatusmaksut

Re: Maksamatta jääneet elatusmaksut

Kirjoittaja Vieras » 03 Heinä 2020, 17:20

Luuletko olevasi hauska.No voihan sitä noinkin hakea huomiota ja vieläpä kysy kelasta palstalla.

Re: Maksamatta jääneet elatusmaksut

Kirjoittaja NEEKERI » 03 Heinä 2020, 17:09

RIPULINEN K-Y-R-P-Ä P-E-R-S-E-E-S-S-Ä :D POIKITTAIN EBIN

NEEKERINEEKERINEEKERINEEKERINEEKERINEEKERINEEKERINEEKERI :DDD

Re: Maksamatta jääneet elatusmaksut

Kirjoittaja NEEKERI » 03 Heinä 2020, 17:08

AUTTAKAA MULLA ON RIPULINEN ****** ****** POIKITTAIN :D SAAKO TUKIA :D

Re: Maksamatta jääneet elatusmaksut

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 26 Touko 2020, 15:05

Hei apua vailla!

Jos elatusvelvollinen ei ole maksanut elatusapua, niin voit hakea elatustukea Kelasta. Tällöin Kela voi maksaa vanhemmalle elatustukea ja perii elatusvelvolliselta kaikki maksamatta jääneet elatusavut. Jos elatusvelvollinen ei suorita maksuja Kelaan, niin kela siirtää perinnän ulosottoon.

Kun elatustukea hakee laiminlyönnin perusteella, niin tulee hakemuksen liitteeksi toimittaa alkuperäinen elatussopimus. Elatustuki voidaan myöntää, kun elatusapu on laiminlyöty vähintään yhdeltä kuukaudelta. Elatusapu voidaan myöntää elatussopimuksen voimassaoloajalle. Jos haet elatusapua laiminlyönnin perusteella Kelasta, niin et voi tällaisessa tilanteessa laittaa elatusavun perintää itse ulosottoon, kun Kela hoitaa perintää.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Maksamatta jääneet elatusmaksut

Kirjoittaja apua vailla » 25 Touko 2020, 14:10

Hei! Lapsen isä ei ole maksanut yhden kuukauden alatusmaksuja. Miten laitan nämä perintään? Tulevaisuudessa meillä on nollasopimus, mutta tämä yksi kuukausi olisi vielä maksettavaa. Meillä on vahvistettu elatussopimus tästä edellisestä kaudesta, josta maksu on maksamatta.

Re: Maksamatta jääneet elatusmaksut

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 02 Huhti 2020, 09:41

Hei Tuulevi!

Elatussopimuksien osalta tarkistusta tulee kysyä kunnan lastenvalvojalta. Sopimusta olisi hyvä tarkistaa tulojen muuttuessa.

Kela maksaa elatustuen elatussopimuksen perusteella. Elatustukea voi hakea Kelasta laiminlyönnin perusteella, kun elatusvelvollinen on jättänyt vähintään yhden kuukauden elatusavun maksamatta. Elatussopimuksessa on määritetty milloin elatusapu tulisi maksaa. Elatustukea voi saada Kelasta myös, jos elatusapua ei ole vahvistettu lainkaan maksettavaksi elatusvelvollisen taloudellisen tilanteen vuoksi.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Maksamatta jääneet elatusmaksut

Kirjoittaja Tuulevi » 01 Huhti 2020, 06:51

Hei! Isä on jättänyt elatustuen maksamatta kun jäi työttömäksi. Nähtävästi summa pitäisi vahvistaa pienemmäksi työttömyyden vuoksi. Isä on maksanut koko ajan 155 euroa, sillä hän on saanut minua pienempää palkkaa. Jos isä jättää tuen maksamatta, onko minulla edes oikeus elatusapuun, sillä minulla on koko ajan ollut suuremmat tulot? Jos teemme uuden sopimuksen, jossa vahvistetaan aiempaa pienempi summa, voinko saada kelalta jotain?

Re: Maksamatta jääneet elatusmaksut

Kirjoittaja Vieras » 05 Syys 2019, 13:50

Ihan vain korjauksena, lastensuojeluviranomainen ei määrää elatusavun suuruutta. Lastenvalvoja vahvistaa vanhempien tekemän sopimuksen elatusavun suuruudesta. Vanhemmat ovat sopimuksen osapuolet ja päättävät summasta, ei lastensuojeluviranomainen eikä lastenvalvoja.

Re: Elatustuki, useita kysymyksiä

Kirjoittaja Vieras » 05 Syys 2019, 09:50

jopora kirjoitti:
02 Syys 2016, 11:39
Kysyn elatustuesta esimerkin avulla. Lastensuojeluviranomainen on määrännyt elatusavun suuruudeksi 65 euroa kuukaudessa ja Kela on myöntänyt elatustukea 89 euroa kuukaudessa. Elatusvelvollinen maksaa säännöllisesti kuukausittain oman osuutensa 65 euroa. Kertyykö Kelan maksama elatustuki 89 euroa kuukaudessa elatusvelvollisen velaksi Kelalle. Jos kertyy, missä vaiheessa Kela alkaa periä sitä velkaa? Onko siitä mahdollista saada maksuvapautusta. Voiko elatusvelvollinen maksaa pystyessään koko 154 euroa kuukaudessa? Miten Kela sitten menettelee?

Re: Maksamatta jääneet elatusmaksut

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 05 Syys 2019, 08:36

Hei Mietityttaa!

Elatusapuvelkaa on mahdollista periä myös ulkomailta. Tarkemmin siitä kannattaa tiedustella Perintäkeskuksesta, joka hoitaa elatusavun perintää. Kelan Perintäkeskuksen tavoittaa arkisin klo 9-16 palvelunumerosta 020 634 4940.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Ylös