Elatustuki takautuvasti

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Elatustuki takautuvasti

Re: Elatustuki takautuvasti

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 24 Helmi 2020, 10:32

Hei yksinhuoltaja 2!

Elatustukea voi saada 3kk takautuen. Voit kuitenkin hakea elatustukea takautuen pidemmältäkin ajalta elatussopimuksen perusteella. Kirjaa hakemukseen selvitys miksi haet elatustukea pidemmältä ajalta takautuen. Hakemuksen perusteella tutkitaan, voidaanko elatustukea myöntää pidemmälle ajalle takautuen.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Elatustuki takautuvasti

Kirjoittaja yksinhuoltaja 2 » 21 Helmi 2020, 09:39

Hei! Olemme olleet asumiserossa 1.10.2018 asti, meillä kaksi lasta jotka asuvat kanssani.
Olimme kunnan lastenvalvojalla ja saimme sovussa tehtyä lasten huoltosopimukset mutta elatussopimusta emme. Varasin uuden ajan mutta mieheni ilmoitti samana päivänä ettei sopimusta kyllä vielä saada joten peruin ajan ja otin yhteyttä asianajajaan joka pisti asian vireille joulukuun alusta. Juttu nyt käsittelyssä mutta voi kuulemma mennä pitkäkin aika ennen kuin oikeuden päätös asiasta. Jos oikeus päättä että mieheni ei tarvitsisi maksaa elatustuen suuruista määrä vaan vähemmän niin saanko kelalta erotuksen vain 3 kuukautta takautuvasti vai koko ajalta?

Re: Elatustuki takautuvasti

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 03 Huhti 2019, 15:27

Hei Kevat123!

Elatustukea voi hakea 3 kk takautuen. Toki hakemuksen voi laittaa pidemmältäkin ajalta ja antaa selvityksen miksi hakemus tulee myöhässä. Sen perusteella sitten katsotaan onko tuen myöntäminen pidemmältä ajalta mahdollista.

Terkuin
Kela-Kerttu

Elatustuki takautuvasti

Kirjoittaja Kevat123 » 02 Huhti 2019, 21:20

Meillä elatustukisopimus päättyi vuoden 2018 lopussa. Emme ole edes tähän saakka saaneet luotua uutta sopimusta. Uusi sopimus saadaan todennäköisesti tehtyä keväällä. Onko kuitenkin mahdollista saada elastustukea/ -apua takautuvasti?

Ylös