Elatusmaksut viikkoasuminen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Elatusmaksut viikkoasuminen

Re: Elatusmaksut viikkoasuminen

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 10 Joulu 2019, 10:12

Hei Pienipyorea!

Kyllä, ole yhteydessä lastenvalvojaan.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Elatusmaksut viikkoasuminen

Kirjoittaja Vieras » 09 Joulu 2019, 08:09

Elatusavun suuruuden vahvistaa lastenvalvoja. Pienin elatusapu voi olla 0 euroa (eli 0 euroa on minimi). Tämän sopimuksen perusteella Kela voi tiettyjen kriteerien täyttyessä maksaa elatustukea.
Eli kyllä pitää mennä lastenvalvojan puheille.

Re: Elatusmaksut viikkoasuminen

Kirjoittaja Pienipyorea » 08 Joulu 2019, 12:55

Käytin vääriä termejä, saan siis itse elatustukea ja mies maksaa sitä minimielaria. Mutta silti asia selvitettävä lastenvalvojalla?

Re: Elatusmaksut viikkoasuminen

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 05 Joulu 2019, 15:34

Hei Pienipyorea!

Kerttu ei osaa auttaa elatusapuasioissa, koska ne sovitaan tosiaan lastenvalvojan kanssa. Kela maksaa elatustukea elatussopimuksen tai käräjäoikeuden päätöksen perusteella. Sinun kannattaa siis olla yhteydessä lastenvalvojaan.

Terkuin
Kela-Kerttu

Elatusmaksut viikkoasuminen

Kirjoittaja Pienipyorea » 05 Joulu 2019, 00:10

Minulla on kaksi lasta. Minulla ja lasten isällä on yhteishuoltajuus ja lapset ovat isällään joka toinen viikonloppu. Toinen lapsista haluaisi asua vuoroviikoin isänsä luona. Tarkoitus siis olisi muuttaa sopimus sellaiseksi että tästä lapsesta ei isä enää joutuisi maksamaan elatusmaksua koska lapsi elätetään puoliksi. Nouseeko toisen lapsen elatusmaksu tämän takia, kun toinen tippuu ns. pois? Sehän olisi isälle siinä tapauksessa plus miinus nolla. Eikö näin käy ainakin silloin kun toinen lapsi täyttää 17 ja toinen on vielä elatusavun "piirissä", että tämän nuoremman elatusmaksu nousee?

Voiko tämän asian sopia lastenvalvojalla niin että maksut eivät nouse toisen osalta, kun toinen aloittaa vuoroviikkoasumisen, vai onko tämä laissa määritelty asia johon ei voi vanhempien keskenään tekemissä, lastenvalvojalla vahvistetuissa sopimuksissa vaikuttaa?

Kiitos vastauksista.

Ylös