Elatustuesta

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Elatustuesta

Re: Elatustuesta

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 14 Tammi 2020, 10:12

Hei Apuvaaa!

Kysymyksesi koskee toimeentulotukea, joten siirsin kysymyksesi toimeentulotuki palstallemme. Löydät kysymyksen täältä.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Elatustuesta

Kirjoittaja Apuvaaa » 13 Tammi 2020, 13:41

Hei,

Meillä ei ole vahvistettua elatussopimusta koska isä ei ole suostunut lastenvalvojan tapaamisiin koko 1,5 vuoden aikana. Maksanut kuitenkin 200e/kk elatusapua ja tavannut lastaan suhteellisen säännöllisesti. Isä työtön, joten elatusmaksu tuskin olisi enempää kuin tuo 200e. Kela ei ole elatussopimusta aiemmin pyytänyt ja olen saanut vuoden ajan mm. toimeentulotukea johon laskettu tuo 200e elatusavuksi. Seuraavan hakemuksen liitteeksi kela pyytää elatussopimusta. Varasin ajan lastenvalvojalle joka menee vasta 2kk päähän, johon isä nyt toivottavasti myös osallistuu.

Kysyisinkin nyt voiko Kela evätä seuraavat tt-tukihakemukset puuttuvan elatussopimuksen vuoksi tai periä takaisin maksamiaan tt-tukia koska viralllista elatussopimusta ei ole tukijakson aikana ollut?

Re: Elatustuesta

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 08 Tammi 2020, 15:27

Hei Kysylen vain!

Kela ei pysty vaikuttamaan elatussopimuksen sisältöön. Elatustuen saaminen Kelasta edellyttää, että vanhemmilla on kunnan sosiaalihuollon vahvistama elatussopimus tai tuomioistuimen päätös elatusavusta. Tarkempaa tietoa elatussopimuksen tekemisestä, saa kunnan lastenvalvojalta.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Elatustuesta

Kirjoittaja Kysylen vain » 07 Tammi 2020, 18:00

Hei!
Vaikka meille vanhemmilla on pidemmän aikaa jo ollut samat tulot aina kun lastenvalvoja muuttuu ja tehdään uudet sopimukset myös isän kyky maksaa muuttuu.. Eikö kela koskaan mitenkään tarkasta tao vaikuta näihin. Meillä myöskin itse vaan luettelemme summia eikä näitä tarkasteta. Onko myöskin niin että isän asumis ja bensakustannukset saavat olla mitä vain ja aina ne vähennetään hänen kyvystä maksaa?

Ylös