ELATUSAPU

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: ELATUSAPU

Re: ELATUSAPU

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 02 Heinä 2020, 09:55

Hei Tiude00+!

Elatustukea voidaan myöntää 3 kuukautta takautuen. Sitä aikaisemmalta ajalta Kela myöntää tuen vain erityisistä syistä. Asia tutkitaan tarkemmin hakemuksessa annetun selvityksen perusteella. Ennakkopäätöstä asiasta ei voida antaa.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: ELATUSAPU

Kirjoittaja Vieras » 01 Heinä 2020, 18:28

Voiko siis todella olla että lapsi jää tuetta jopa vuodeksi? Ehkä pidempäänkin.

Re: ELATUSAPU

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 01 Heinä 2020, 15:22

Hei Tiude00+!

Elatustukea voidaan myöntää 3 kuukautta takautuen. Kun elatusapu asia on selvillä, niin sinun kannattaa kuitenkin hakea elatustukea 1.4.2020 alkaen ja antaa hakemukseen myöhästymisselvitys tilanteesta. Asia tutkitaan sitten tarkemmin hakemuksen ja selvitysten perusteella.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

ELATUSAPU

Kirjoittaja Tiude00+ » 01 Heinä 2020, 12:28

Hei, asiani koskee isän maksamaa elatusapua jonka siis Kela todellisuudessa maksaa lapselle. Määräaikainen elatustikisopimus loppui maaliskuussa ja uutta aikaa lastenvalvojalle ei saatu Koronan vuoksi, jotta sopimusta olisi jatkettu.
Isää on pyydetty lähettämään tarvittavat tiedot kahteen otteeseen sosiaalitoimeen, mutta ei ole toimittanut. Lastenvalvoja ei siis asialle voi tehdä mitään ja elatusapua lapsi ei siis saa 1.4.20 lukien. Olen ollut sosiaalitoimen oheistuksen mukaisesti yhteydessä oikeusaputoimistoon, josta tuli tieto, että menee jopa vuosi ennen kuin asiaa käsitellään. Voiko lapsi jäädä tuetta vaikka voimassaolevaa sopimusta ei tällä hetkellä ole? Onko todella niin että takautuvastikkin on mahdollista saada vain 3 kuukautta? Eli lapsi ei tule saamaan mitään mistään 1.4.20->??

Ylös