Muutto kotoa Lukion vuoksi, mitä tukia mahdollista saada?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Muutto kotoa Lukion vuoksi, mitä tukia mahdollista saada?

Re: Muutto kotoa Lukion vuoksi, mitä tukia mahdollista saada

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Touko 2019, 15:26

Hei!

Kiitos viesteistänne.

Mikäli lapsilisän lakkauttaa, on opintorahaa siinä tilanteessa mahdollista hakea. On kuitenkin hyvä muistaa, että vanhempien tuloilla on vaikutusta opintotuen myöntöön.

Jos opintotukeen tulee oikeus, on silloin alaikäisen mahdollista saada asumiseen yleistä asumistukea.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki

Re: Muutto kotoa Lukion vuoksi, mitä tukia mahdollista saada

Kirjoittaja Vieras » 22 Touko 2019, 10:54

Mom79 kirjoitti:Eli koska tyttäreni täyttää elokuussa 2020 17 vuotta ja hän myös muuttaa nyt syksyllä 2019 toiselle paikkakunnalle lukion vuoksi, on vanhempien kustannettava kaikki kustannukset ensimmäisen vuoden ajalta. Ja kyllä, tulorajat ylittyvät mutta niukasti...
EIi kai voi tulla yllätyksenä että vanhemmat vastaavat alaikäisten kuluista? Erilaisia tukia voi saada, jos tukien kriteerit täyttyvät. Mm. asumistukea hän voi saada. Lapsilisän voi muuten peruuttaa, jolloin tytär on oikeutettu opintotukeen.

Re: Muutto kotoa Lukion vuoksi, mitä tukia mahdollista saada

Kirjoittaja Mom79 » 22 Touko 2019, 08:32

Eli koska tyttäreni täyttää elokuussa 2020 17 vuotta ja hän myös muuttaa nyt syksyllä 2019 toiselle paikkakunnalle lukion vuoksi, on vanhempien kustannettava kaikki kustannukset ensimmäisen vuoden ajalta. Ja kyllä, tulorajat ylittyvät mutta niukasti...

Re: Muutto kotoa Lukion vuoksi, mitä tukia mahdollista saada

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 13 Touko 2019, 13:45

Hei, kun muutat toiselle paikkakunnalle vanhempiesi omistamaan asuntoon vuokralle asumaan, voit saada asuntoon yleistä asumistukea, jos sinulle myönnetään myös opintotuki. 16-vuotiaana et vielä voi saada opintorahaa, koska sinusta maksetaan lapsilisää. Voit saada opintolainan valtiontakauksen, jos vanhempasi tulot ovat yhteensä korkeintaan 64 400 euroa vuodessa. Voit saada myös opintorahan oppimateriaalilisän, jos vanhempasi tulot ovat enintään 41 100 euroa vuodessa. Sinun kannattaa siis ensin selvittää oikeutesi opintotukeen. Sinun ei tarvitse muuttaa vakituisesti asuinpaikkaasi opiskelupaikkakunnallesi.

Ystävällisin terveisin
Eeva-Maria | Kela opintotuki

Muutto kotoa Lukion vuoksi, mitä tukia mahdollista saada?

Kirjoittaja lukio19 » 12 Touko 2019, 16:51

Hei, olen 16 vuotias ja päättämässä juuri peruskoulua. Muutan lukion vuoksi toiselle paikkakunnalle yli 140km päähän. Vanhemmillani ko. paikassa omistusasunto johon muutan asumaan yksin. Voinko saada asumistukea jos ja kun vanhemmat vuokraavat asunnon? Onko mahdollisuutta muihin tukiin? Pitääkö minun olla "kirjoilla" opiskelu ja asumispaikkakunnallani jotta olen tukikelvollinen?

Ylös