Toisen asteen opintotuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Toisen asteen opintotuki

Re: Toisen asteen opintotuki

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 11 Loka 2019, 09:46

Hei assistant!

Opintotukea (opintorahaa, lainatakausta ja mahdollisesti oppimateriaalilisää) on mahdollista molempien hakea eli tuki on molemmille opiskelijoille oma. Opintorahan määrään vaikuttaa mm. opiskelijan ikä, joten tarkemman arvion tuen määrästä voi selvittää sivuiltamme löytyvällä opintotuen laskurilla.

Yleinen asumistuki sen sijaan on joko yhteinen tukimuoto tai molemmille oma riippuen vuokrasopimuksesta. Mikäli asunto vuokrataan toisen henkilön kanssa yhteisellä vuokrasopimuksella, kuuluvat he silloin samaan ruokakuntaan. Jos taas asunnosta on erilliset vuokrasopimukset tai toinen on toisen alivuokralainen, on asumistukea mahdollista saada omana ruokakuntana eli molemmat hakevat oman asumistuen. Tässä tulee kuitenkin vielä selvitettäväksi se, onko kyseessä kimppakämppä vai avoliitto.

Mikäli kyseessä on erilliset vuokrasopimukset ja kimppakämppä asuminen, niin opiskelijoiden kannattaa antaa hakemuksessa selvitys asumisolosuhteista. Hakemuksella tutkitaan tarkemmin molempien oikeus asumistukeen.

Lisää aiheista voi lukea osoitteissa:
www.kela.fi/opintotuki
www.kela.fi/ruokakunta

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki

Toisen asteen opintotuki

Kirjoittaja assistant » 10 Loka 2019, 15:21

Hei,

Jos kaksi toisen asteen opiskelijaa muuttaa samaan asuntoon, saavatko he mitä tukia? Opintotukea, opintolainan takauksen, mutta onko mahdollista saada asumislisää? Luetaanko heidätkin tässä tapauksessa puolisoiksi?

Ylös