Opintotuki ja alan vaihto

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintotuki ja alan vaihto

Re: Opintotuki ja alan vaihto

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 31 Heinä 2020, 15:06

Hei Toiseenkouluun!

Ei tarkoita. Jos sinulle on ehditty maksaa tukea, johon et olisikaan oikeutettu ja jos vastaavalle ajalle myönnetäänkin tukea toisin perustein, niin tällöin uusi myönnetty etuus kuitataan jo maksettuun etuuteen. Eli et saa etuutta kahta kertaa samalle ajalle.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki

Re: Opintotuki ja alan vaihto

Kirjoittaja Toiseenkouluun » 30 Heinä 2020, 17:03

Kiitos vastauksesta!

Tarkoittaako tämä regressiperintä siis sitä että opintotukea ei maksettaisi minulle uusien opintojen alkaessa niin monelta kuukaudelta kuin mitä olen sitä saanut aikaisempien opintojen aikana? Eli en saisi opintotukea noin puoleen vuoteen.

Re: Opintotuki ja alan vaihto

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 29 Heinä 2020, 14:29

Hei Toiseenkouluun!

Kun oppilaitos tai opintolinja vaihtuu, niin tulee opintotukea hakea uudelleen uudella hakemuksella. Samalla hakemuksella voit hakea myös opintolainan valtiontakausta.

Sinun kannattaa hyvissä ajoin ilmoittaa muutoksista Kelaan. Opintotuki voidaan myös lakkauttaa, jos opinnot päättyvät.

Jos sinulle on ehditty opintotukea maksaa aikaisempien opintojen perusteella ja muutoksesta huolimatta olet edelleen oikeutettu opintotukeen vastaaville kuukausille uusien opintojen perusteella, niin todennäköisesti opintotukea ei peritä takaisin vaan mahdollista takautuvaa maksua uusiin opintoihin ei enää sitten maksettaisi. Tällöin puhutaan niin sanotusta regressiperinnästä eli liikaa maksettu etuus kuitataan myöhemmin myönnetystä etuudesta.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki

Opintotuki ja alan vaihto

Kirjoittaja Toiseenkouluun » 28 Heinä 2020, 21:10

Hei!
Olen kesälomalla nykyisistä toisen asteen opinnoistani joita olen opiskellut puoli vuotta. Hain kesällä kuitenkin toiseen ammattikouluun eri alalle. Jos pääsen hyväksytyksi kouluun, vaihdan sinne suoraan kesäloman loputtua.

Miten opintotuki maksetaan tässä tilanteessa? Saan sen suoraan tililleni kuitenkin ensimmäinen lokakuuta, vanhojen opiskelujen perusteella, mutta peritäänkö sitä takaisin tai lakkautetaanko kun ilmoitan opintojen siirtymisestä toiseen kouluun, toiselle alalle? Onko asialla merkitystä että nykyiset opintoni jatkuisivat elokuun alussa, mutta uusi elokuun lopussa? Olisin kuitenkin kirjoilla nykyisessä oppilaitoksessa vaihtoon asti ja opiskelisin etänä. Pitääkö tehdä uusi opintotuki- ja -lainahakemus?

Ylös