Opintotuki ja kesätyö

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintotuki ja kesätyö

Re: Opintotuki ja kesätyö

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 19 Huhti 2021, 09:37

Hei

Sinun kannattaa tutustua opintotuen vuositulorajoihin:
https://www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot

Opintotuessa on vuosituloraja. Sen suuruus määräytyy sen mukaan, kuinka monelta kuukaudelta saat opintotukea kalenterivuoden aikana. Jos saat vuonna 2021 opintotukea esim. 10 kuukaudelta, vuosituloraja on 11 116 euroa. Sillä ei ole merkitystä, kuinka paljon tuloja on yksittäiseltä kuukaudelta. Sinun pitää huolehtia siitä, että koko vuoden aikana saadut muut tulot eivät ylitä vuositulorajaa. Jos vuosituloraja meinaa ylittyä, voit korottaa sitä, kun perut opintotukikuukausia tai palautat jo saamiasi opintotukikuukausia (= yleensä opintorahoja).

Aiemmassa vastauksessa kerrotut kurssi- ja yo-koemäärät pitävät sinänsä paikkansa. Emme kuitenkaan selvitä lukio-opintojen opiskelumäärä lukio-opintojen 4 ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Voit hakea opintotuen 4. opiskeluvuodelle, jos lukio-opintosi jatkuvat eli et ole suorittanut ylioppilastutkintoa.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki

Re: Opintotuki ja kesätyö

Kirjoittaja LukioOpiskelija098 » 19 Huhti 2021, 00:04

Kiitos vastauksesta!
Mutta olenko oikeutettu nostamaan vielä toukokuulta opintotukea vaikka saan n. 1000e tuloja toukokuun aikana kesätöiden takia?

Re: Opintotuki ja kesätyö

Kirjoittaja Vieras » 18 Huhti 2021, 21:58

Jos opiskelet lukiossa, voit saada opintotukea ensin enintään 3 ensimmäisen opiskeluvuoden ajalle. Jos päätoimiset opintosi jatkuvat sen jälkeen, sinun pitää hakea lisäajalle tukea erikseen. Voit saada tukea ensin 1 lukuvuodeksi ja sen jälkeen enintään 12 kuukauden ajalle.

Opinnot ovat päätoimisia, jos niiden oppimäärän mukainen laajuus on yhteensä vähintään 75 kurssia.
Lisäksi sinun pitää osallistua lukukauden aikana vähintään 10 kurssille tai 2 kokeeseen, jotka kuuluvat ylioppilastutkintoon.

Opintotuki ja kesätyö

Kirjoittaja LukioOpiskelija098 » 18 Huhti 2021, 21:44

Hei! Kesätyöni alkavat jo toukokuussa joten voinko nostaa toukokuulta opintotukea vaikka saankin tuloja kesätöistä? Voinko saada opintotukea myös lukion 4. vuodella vaikka minulla onkin vain muutama kurssi per jakso?

Ylös