Alaikäisen opintotuki ja vanhempien tulot

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Alaikäisen opintotuki ja vanhempien tulot

Re: Alaikäisen opintotuki ja vanhempien tulot

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 08 Syys 2019, 11:25

Hei

Opintotukilaissa on säädetty, että uuden verovuoden tulotiedot otetaan opintotuessa käyttöön aina vasta tammikuusta alkaen. Tarkistamme maksussa oleviin opintotukiin vuoden 2018 verotustiedot joulukuun lopussa niin, että tuet muuttuvat 1.1.2020 alkaen.

Jos vanhemmillasi on tälläkin hetkellä olennaisesti pienemmät tulot kuin, mitä ne olivat vuonna 2017, voit hakea opintotukea vanhempiesi nykyisillä tuloilla. Nykyisten yhteenlaskettujen tulojen pitää olla vähintään 20 % pienemmät. Jos näin ei ole ja jos opintotukimahdollisuus on vasta vuoden 2018 verotustiedoilla, tee uusi opintotukihakemus joulukuussa.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki

Re: Alaikäisen opintotuki ja vanhempien tulot

Kirjoittaja Paavo-poika02 » 07 Syys 2019, 12:02

Hain opintotukea ja sain hylkäävän päätöksen vanhempieni tulojen vuoksi. Perusteena oli v. 2017 verotuksessa vahvistetut tulot. Vuoden 2018 verotuksessa vanhempieni tulot ovat pienemmät ja olisin varmaan opintotukeen oikeutettu. Voinko hakea uudestaan opintotukea kun vuoden 2018 verotus on vahvistettu ja mikä on se ajankohta kun kuitenkin verottajan sivulla on jo kesäkuussa annettu verotuspäätös vuoden 2018 veroista. Miksi Kela ei ole tätä tietoa käyttänyt päätöstä tehdessään?

Re: Alaikäisen opintotuki ja vanhempien tulot

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 05 Elo 2019, 09:09

Hei

Edelleen on niin, että samassa taloudessa asuvan vanhemman uuden aviopuolison tulot vaikuttavat alle 18-vuotiaan opintotukeen.

Ystävällisin terveisin
Tuula | Kela opintotuki

Alaikäisen opintotuki ja vanhempien tulot

Kirjoittaja Hirppo » 02 Elo 2019, 20:37

Hei, haluaisin tietää vaikuttaako 17-vuotiaan kotona asuvan nuoren opintotukeen vanhempien tulot, (vanhemmat ovat eronneet) vai sen ruokakunnan tulot, jossa hän asuu? Tänä uusioperheiden kulta-aikana tuntuu kohtuuttomalta, jos lapsi jää ilman opintotukea siitä syystä, että vanhemman uuden aviopuolison tulot lasketaan hänen edukseen. Uusi aviopuoliso kun maksaa osaltaan omasta jälkikasvusta toisaalle, eikä osallistu millään lailla nuoren elätykseen.

Ylös