Tuloraja

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Tuloraja

Re: Tuloraja

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Syys 2019, 14:37

Hei Liianvaikeaa!

Opintotuessa on vuosituloraja. Vuosituloraja määräytyy sen perusteella, kuinka monelta kuukaudelta opiskelija nostaa opintotukea kalenterivuoden aikana. Vuositulorajataulukon löydät täältä: www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot.

Ennen opintojen aloittamiskuukautta tai opintojen päättymiskuukauden jälkeen saamistasi tuloista ei lasketa mukaan sitä osuutta, joka ylittää keskimäärin 1 990 euroa kuukaudessa.

Jos siis koko kalenterivuoden tulosi ylittävät vuositulorajan, sinun on huolehdittava siitä, että opiskeluaikana saamasi tulot pysyvät seuraavan laskukaavan sisällä.
• 667 euroa x opiskeluajan tukikuukausien määrä + 1 990 euroa x opiskeluajan tuettomien kuukausien määrä (+ 222 euroa laskuvirhevara).

Jos opiskeluaikana saamasi tulot pysyvät laskukaavan sisällä, ennen aloittamiskuukautta tai päättymiskuukauden jälkeen saamasi tulot voivat olla miten suuret tahansa. www.kela.fi/omat-tulot-aloittanut-tai-valmistunut.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki

Tuloraja

Kirjoittaja Liianvaikeaa » 19 Syys 2019, 18:38

Hei!
Olen lukenut useaan kertaan KELAn sivulta ja näistä kysymyksistä mutta en ymmärrä, minkä verran tuloja saa olla. Eli aloitin opinnot elokuussa 2019, oikeus opintotukeen syyskuu 2019- kesäkuu 2020. 2020 kesällä jatkan taas töitä vakituisesti. Myös ennen opintojen aloitusta olen ollut työssäkäyvä eli about 20 000 tienattu ennen opintojen alkuja vuonna 2019. Mitä saan tienata nyt loppuvuonna 2019? Ja alkaako uusi tuloraja vuodelle 2020 tammikuussa? En ymmärrä tuota 1990 euroa + laskukaava...

Ylös