Tukikuukausien tulot

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Tukikuukausien tulot

Re: Tukikuukausien tulot

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 25 Syys 2019, 10:19

Hei Sraat002!

Tulot huomioidaan sen mukaan, milloin ne on maksettu. Heinäkuun palkka/loppupalkka huomioidaan opiskelunaikaiseksi tuloksi, jos se on maksettu elokuussa. Edellyttää toki myös sitä, että opintotuki oikeus alkaa elokuussa. Jos opintotukioikeus alkaa vasta syyskuusta alkaen, niin silloin elokuussa saatua tuloa ei oteta huomioon opiskelun aikaiseksi tuloksi.

Aloittavan opiskelijan tulovalvonnan osalta kannattaa myös tutustua Kelan sivustoon:
www.kela.fi/omat-tulot-aloittanut-tai-valmistunut

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki

Re: Tukikuukausien tulot

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 25 Syys 2019, 10:12

Hei Tuloraja!

Jos tulosi ovat kalenterivuoden aikana alle tuon 18588€ (4kk tuloraja), niin silloin tulovalvontaa ei suoriteta, eikä myöskään selvitetä sitä miltä ajalta tulosi ovat.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki

Re: Tukikuukausien tulot

Kirjoittaja Sraat002 » 24 Syys 2019, 10:48

Kyseessä on opiskelun aloittavasta vuodesta. Opiskelu alkoi elokuussa. Opiskelija työskenteli heinäkuun loppuun jolloin työsuhde päättyi. Loppupalkka maksettiin kuitenkin vasta elokuussa, niin lasketaanko tuo aiemmin kertynyt mutta elokuussa maksettu palkka mukaan tukikuukauden tuloon? Vuositulot tulevat menemään rajan yli niin olisi tärkeä tietää lasketaanko tuo kyseinen palkanmaksuerä tukikuukaudelle vai tuettoman kuukauden erälle.

Tukikuukausien tulot

Kirjoittaja tuloraja » 23 Syys 2019, 23:59

Jos saan asumistukea ja opintotukea 4kk ajan kalenterivuodesta ja näiden tukikuukausien ajalla olisin 2kk töissä jolloin tuloni olisivat maksimissan 1600e/kk ja koko vuoden tuloni alle vuositulorajan 4kk tukikuukausilla joudunko palauttamaan opinto tai asumistukea kun koko vuoden tulorajani ei ylity joten onko tukikuukausien aikana hankittujen tulojen suurudella tässätapauksessa merkitystä?

Ylös