Vaikuttaako opintotuen takaisin perintä opintolainahyvitykseen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Vaikuttaako opintotuen takaisin perintä opintolainahyvitykseen

Re: Vaikuttaako opintotuen takaisin perintä opintolainahyvitykseen

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 08 Huhti 2021, 10:41

Hei Melkein valmis!

Opintolainahyvityksen määrä lasketaan nostetun opintolainan perusteella ja tuen edellytyksenä on valmistuminen määräajassa. Opintorahan mahdollinen takaisinperintä ei vaikuta tähän.

Sinun kannattaa itse seurata tulojen kertymistä. Jos huomaat, että opintotuen tuloraja ylittyy, voit palauttaa opintotuen vapaaehtoisesti. Tällöin vältyt tulovalvonnan takaisinperintään liittyvältä korotukselta. Tuen palautus koskee vain opintorahan osuutta, se ei vaikuta jo nostettuun opintolainaan. Tulojen vaikutuksesta opintotukeen on kerrottu lisää sivulla www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Vaikuttaako opintotuen takaisin perintä opintolainahyvitykseen

Kirjoittaja Melkein valmis » 06 Huhti 2021, 22:25

Hei,

Opiskelen ammattikorkeakoulussa viimeistä vuotta ja opinnoistani puuttuu kevään jälkeen enää opinnäytetyö. Suunnitelmissani on tehdä opinnäytetyötä ainakin osittain kesällä ja aion hakea opintotukea ja opintolainan valtiontakausta kesälle. Jos kuitenkin käy niin, että saankin töitä osaksi kesää, esimerkiksi kesä- tai heinäkuun puolesta välistä eteenpäin ja tuloraja ylittyy ja tällöin opintotukeni peritään takaisin, vaikuttaako tämä opintolainahyvitykseen? Eli jos näin kävisi, että joltain kuukaudelta joutuisin palauttamaan tukeni, saanko silti opintolainahyvityksen kunhan vain valmistun ajallaan?

Terkuin melkein valmis

Ylös