Vanhempainvapaan jakaminen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Vanhempainvapaan jakaminen

Re: Vanhempainvapaan jakaminen

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 17 Tammi 2020, 15:58

Hei Sentsa!

Vanhempainrahajaksojen pituutta ei ole rajoitettu. Vanhempainraha on mahdollista siirtää 15 päivän ajalta isälle sinun vuosilomasi ajaksi.

Työnantajan kanssa tulisi sopia siitä, milloin vanhempainvapaalle jääminen on mahdollista. Kerttu ei neuvo työehtoihin liittyvissä asioissa, joten kannattaa esimerkiksi tutustua alan työehtosopimukseen ja tarvittaessa ottaa yhteyttä omaan ammattiliittoon.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Vanhempainvapaan jakaminen

Kirjoittaja Sentsa » 17 Tammi 2020, 08:57

Hei!
Onko sitä rajoitettu kuinka pitkiin jaksoihin vanhempainvapaan voi jakaa? Olemme miettineet sellaista, että minä pitäisin vuosilomaani 15 päivää heti äitiysrahakauden perään, ja isä jäisi tuoksi ajaksi vanhempainvapaalle, eli vanhempainrahanmaksu siirrettäisiin tuoksi ajaksi isälle. Onko se mahdollista? Onko työnantajalla oikeus kieltäytyä myöntämästä vanhempainvapaata tietylle ajanjaksolle isälle?

Re: Vanhempainvapaan jakaminen

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 09 Tammi 2020, 15:53

Hei Venlak!

Vanhemmat voivat sopia keskenään vanhempainvapaan käytöstä. Kumpikin vanhempi voi jakaa vanhempainrahakautensa enintään kahteen jaksoon. Vanhempainrahaa tulee hakea viimeistään 1kk ennen etuuden alkamista. Jos esimerkiksi isä on pitänyt 2 jaksoa vanhempainrahaa ja vanhemmat haluaisivat äidin 2 kauden jälkeen jäädä osittaiselle vanhempainrahalle, ei tämä ole mahdollista, koska osittainen vanhempainraha olisi isälle 3. kausi.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Vanhempainvapaan jakaminen

Kirjoittaja Venlak » 08 Tammi 2020, 20:13

Hei!

Olen hakenut aiemmin vanhempainrahaa reilu 3kk jaksolle, jonka olen lapsen kanssa kotona (jakso nyt menossa). Vanhempainrahan loppuosa, vajaa 3kk pätkä on hakematta. Haluaisimme jakaa sen mieheni kanssa niin, että minä olisin siitä vielä kuukauden lapsen kanssa kotona, jonka jälkeen olisimme kumpikin osa-aikatöissä ja jakaisimme vanhempainrahan puoliksi.

Onnistuuko tämä vai lasketaanko vanhempainrahajaksot niin, että tästä tulisi minulle liian monta jaksoa?

Re: Vanhempainvapaan jakaminen

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 16 Kesä 2017, 10:37

Hei mka!

Voit hakea vanhempainrahan ensin koko kaudeksi itsellesi. Sitä voi myöhemmin muuttaa, kun selviää, milloin toinen puoliso voi vanhempainvapaata pitää. Muutokseen riittää, että puolisosi hakee vanhempainrahaa itselleen viimeistään kuukautta ennen oman vanhempainrahakautensa alkamista.

Kesäterveisin
Kela-Kerttu

Re: Vanhempainvapaan jakaminen

Kirjoittaja mka » 15 Kesä 2017, 19:54

Meillä sama tilanne.
Jos haen vanhempainrahaa koko kaudeksi itselleni, onko sitä mahdollista myöhemmin muuttaa?

Re: Vanhempainvapaan jakaminen

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 08 Kesä 2017, 15:10

Hei mutsimutsi!

Vanhempainrahaa voidaan maksaa enintään kahdessa jaksossa kummallekin vanhemmalle.

Se, kumpi teistä on ensimmäisenä jäämässä vanhempainvapaalle, voi tehdä nyt hakemuksen haluamalleen ajalle. Toinen teistä voi hakea omaa jaksoa viimeistään 1 kk ennen toisen vanhempainvapaan päättymistä.

Aurinkoisin terveisin
Kela-Kerttu

Vanhempainvapaan jakaminen

Kirjoittaja mutsimutsi » 07 Kesä 2017, 15:38

Hei, perheessämme alkaa vanhempainvapaa reilu kuukauden päästä, ja vanhempainrahaa tulee hakea viimeistään kuukausi ennen vapaan aloittamista. Haluamme jakaa vanhempainvapaan molempien vanhempien kesken, mutta emme vielä tiedä tarkkoja päivämääriä koko ajalle. Täytyykö meidän jo tietää koko vanhempainvapaan jakamisen päivämäärät? Riittääkö että tiedämme esimerkiksi toisen vanhemman ensimmäisen vapaajakson? Luimme että vapaalla voi olla vuorotellen, onko rajoituksia kuinka moneen osaan vanhempainvapaan voi jakaa?

Ylös